Policija: Anglijas futbola klubiem vairāk vajadzētu domāt par spēlētāju drošību laukumā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc nesenajiem uzbrukumiem Anglijas futbolā klubiem vairāk vajadzētu domāt par spēlētāju drošību laukumā, uzskata policijas virsnieks Marks Robertss, kura pārziņā ir ar futbolu saistītie jautājumi.

Svētdien Anglijas futbola čempionātos notika divi incidenti, kuros no faniem cieta Birmingemas "Aston Villa" uzbrucējs Džeks Grīlišs un Mančestras "United" aizsargs Kriss Smolings.

"Aston Villa" Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb "Championship" spēlē pilsētas derbijā ar 1:0 uzvarēja Birmingemas "City", bet spēles laikā Grīlišam uzbruka viesu fans Pols Mičels, kurš uzskrēja uz laukuma un iesita futbolistam pa seju. Savukārt Smolinga "United" izbraukumā ar 0:2 cieta zaudējumu Londonas "Arsenal" komandai. Spēles laikā kāds no faniem izskrēja un pagrūda "United" aizsargu.

Robertss uzskata, ka klubi cieš no sekām, laukumā aizstājot policistus ar apsardzes darbiniekiem. Viņš norāda, ka nepieciešamas diskusijas pēc pēdējiem notikumiem.

Anglijas premjerlīgas direktors policijas jautājumos Bils Bušs uzskata, ka vienādos apģērbos tērpti policijas darbinieki stadionā radītu pārliecību, ka viss tiek vairāk kontrolēts. "Policista formā ir kaut kas simboliski svarīgs," komentēja Bušs. "Lai kā tiktu apmācīti apsardzes darbinieki, tam nebūs tas pats efekts."

Tāpat Bušs un Roberts uzsvēra, ka šādas lietas tiesā netiek izskatītas pārāk nopietni.

Grīlišam uzbrukušajam līdzjutējam Polam Mičelam pirmdien tika piespriests 14 nedēļu ieslodzījums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu