Krimināllietā par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu plāno noslēgt vienošanos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Krimināllietā par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un par nepatiesu ziņu sniegšanu kredītiestādei Zemgales rajona tiesā plānots noslēgt vienošanos, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Otrdien tiesa atlikusi krimināllietas izskatīšanu līdz 2.aprīļa plkst.10 pēc apsūdzētā un aizstāvja lūguma, lai noslēgtu vienošanos ar prokuroru par vainas atzīšanu un sodu.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka apsūdzība celta Jānim Peļņikam, un lietu atklātās sēdēs skata tiesnese Iveta Kniploka.

Saskaņā ar prokuratūras ziņoto apsūdzētais vīrietis piekrita, ka uz viņa vārda atvērtajā kontā tiks ieskaitīta noziedzīgi iegūta nauda. Daļu persona izņēma no konta skaidrā naudā, savukārt daļu pārskaitīja uz citiem sev piederošiem kontiem un arī izņēma skaidrā naudā, ieturot sev atlīdzību vismaz 500 eiro apmērā, bet lielāko daļu nodeva citai personai. Tāpat persona saukta pie atbildības par to, ka noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas īstenošanai trīs bankās atvēra kontus un kontu atvēršanas brīdī kredītiestādei sniedza apzināti nepatiesas ziņas.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 195. panta otrās daļas un 195.1. panta pirmās daļas.

Prokuratūra vērš uzmanību, ka bankas konta vai uzņēmuma atvēršana uz sava vārda pēc trešās personas lūguma un tās turpmākas pārvaldīšanas nodošana trešajai personai ir noziegums, par kuru paredzēta kriminālatbildība. Veicot tā dēvētā naudas mūļa darbības, personu var saukt pie atbildības. Par šādu noziedzīga nodarījuma izdarīšanu paredzēts naudas sods, mantas konfiskācija un brīvības atņemšana līdz 12 gadiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu