Policijai aizdomas par astoņu jauniešu atrašanos narkotiku ietekmē dienesta viesnīcās Saldus pusē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls
Valsts policija. Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija/FLICKR

Pirmdien, veicot pārbaudi mācību iestāžu dienesta viesnīcās Saldus pusē, likumsargiem radušās aizdomas, ka astoņi jaunieši atrodas narkotiku ietekmē,informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Pārvaldes Saldus iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar Saldus medicīnas centra narkologiem un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologiem veica pārbaudes Saldus iecirkņa apkalpojamā teritorijā ar mērķi pārbaudīt, vai nenotiek nelikumīga narkotisko vielu aprite - lietošana, glabāšana un realizācija. Suņi norādīja uz astoņiem mācību iestāžu audzēkņiem, kuri, iespējams, ir lietojuši narkotiskās vielas. Visiem jauniešiem tika noteiktas ekspertīzes.

Šeršņova skaidroja, ka jaunieši, uz kuriem norādīja suņi, ir vecumā no 16 līdz 19 gadiem. Divi no jauniešiem pēdējā gada laikā jau ir sodīti par narkotisko vielu lietošanu. Policija atgādina, ka gadījumā, ja šāds pārkāpums tiek konstatēts atkārtoti gada laikā, ir paredzēta kriminālatbildība.

Pašlaik policijā par notikušo ir sāktas administratīvās lietvedības, līdz tiks saņemti ekspertīžu rezultāti un jauniešus varēs saukt pie likumā paredzētās atbildības.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā bez nolūka tās realizēt vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 280 eiro.

Policija līdzīgas pārbaudes sola veikt arī turpmāk.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu