Medijs: Porziņģa pārstāvētā "Mavericks" vēlas iegūt NBA zvaigzni Vokeru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kemba Volkers
Kemba Volkers Foto: Reuters/ScanPix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda vasarā brīvo aģentu tirgū centīsies piesaistīt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzni Kembu Vokeru, vēsta portāls "Charlotte Observer".

Pašlaik 28 gadus vecais Vokers, kurš pārstāv Šarlotas "Hornets" komandu, šosezon 67 mačos vidēji spēlē guvis 25,1 punktu, veicis 5,8 rezultatīvas piespēles, izcīnījis 4,3 atlēkušās bumbas un pārtvēris 1,3 bumbas.

Vokers februārī pirmo reizi karjerā izpelnījās vietu NBA Visu zvaigžņu spēles starta pieciniekā, bet kopumā šajā simboliskajā mačā viņš piedalījies trīs reizes - arī 2018. un 2017. gadā. Šī viņam ir karjeras rezultatīvākā sezona.

2011. gada NBA jauno spēlētāju draftā Vokeru ar 9. numuru izvēlējās Šarlotas "Bobcats" komanda, kas 2014. gadā kluba nosaukumu atjaunoja atpakaļ uz "Hornets", kāds tas bija ari laika posmā no 1988. līdz 2002. gadam.

Vokers šovasar pirmo reizi 8 sezonu ilgajā karjerā kļūs par neierobežotu brīvo aģentu, līdz ar to viņš varēs izskatīt jebkuras citas komandas piedāvājumus. Viņš medijos ir izteicies, ka vēlas karjeru turpināt Šarlotā, bet vienlaikus arī norādījis, ka vēlas gūt panākumus NBA izslēgšanas spēļu turnīrā.

Šarlotas klubs tikai 2 reizes sasniedzis NBA "play-off" kopš komandā spēlē Vokers. Patlaban ar 30 uzvarām un 37 zaudējumiem "Hornets" ieņem 10. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā, no "play-off" zonas (8. pozīcijas) atpaliekot divu uzvaru tiesu.

Portāls "Charlotte Observer" vēsta, ka "Mavericks" komandai uz nākamo sezonu garantētās algas spēlētājiem ir 46 miljonu ASV dolāru apmērā. Tas ir mazāk par pusi no summas algu griestos, kas ir 109 miljoni ASV dolāru.

Līdz ar to Dalasas klubam šovasar būs pietiekami daudz līdzekļu, lai noslēgtu ilgtermiņa līgumu ar Porziņģi un piesaistītu komandai arī kādu citu NBA zvaigzni.

TVNET jau rakstīja, ka ASV sporta medijos bieži tiek izplatītas ziņas, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, tāpēc informācija jāvērtē kritiski. Tomēr ir skaidrs, ka "Mavericks" komanda šovasar brīvo aģentu tirgu centīsies pastiprināt sastāvu, lai talantīgajiem spēlētājiem Porziņģim un Lukam Dončičam pievienotu vēl trešo NBA zvaigzni.

Ziemeļamerikas mediji iepriekš vēstījuši, ka "Mavericks" vasarā vēloties iegūt vienu no NBA čempionvienības Goldensteitas "Warriors" spēlētājiem - Kevinu Durantu vai Kleju Tompsonu. Dalasas kluba redzes lokā esot arī Orlando "Magic" līderis Nikola Vučevičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu