Kamēr Eiropa slēdz gaisa telpu "Boeing 737 MAX" lidmašīnām, ASV turpina lidojumus (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Federālās aviācijas pārvalde (FAA) otrdien paziņojusi, ka pagaidām nav atradusi iemeslu, lai pārtrauktu komerciālos lidojumus ar aviolaineriem "Boeing 737 MAX". Savukārt Eiropas Aviācijas drošības pārvalde (EASA) otrdien paziņoja, ka slēdz Eiropas Savienības (ES) gaisa telpu šī modeļa aviolaineriem, ņemot vērā pēdējā laikā notikušās "Ethiopian Airlines" un Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" šī modeļa lidmašīnu katastrofas.

FAA, kuras eksperti atrodas aviokompānijas "Ethiopian Airlines" lidmašīnas "Boeing 737 MAX 8" avārijas vietā Etiopijā, pavēstīja, ka turpina analizēt visus pieejamos datus un informāciju, ko sniegušas aviokompānijas un piloti.

"Līdz šim nav konstatētas sistemātiskas darbības problēmas un nav pamata aizliegt lidmašīnu," paziņoja FAA.

EASA tikmēr izdarījusi citādākus secinājumus.

Jau vēstīts, ka pēc svētdien notikušās aviokatastrofas Etiopijā arī daudzas valstis ārpus Eiropas piesardzības nolūkos pārtraukušas lidojumus ar "Boeing 737 MAX 8", tostarp Ķīna, Turcija, Indonēzija, Austrālija un Apvienotie Arābu Emirāti (AAE).

FAA paziņoja, ka citas civilās aviācijas pārvaldes nav sniegušas datus, kas pamatotu šo lidmašīnu aizliegšanu, bet piebilda, ka gadījumā, ja tiks atklātas problēmas, FAA nekavējoties rīkosies.

Etiopijā notikušajā aviokatastrofā dzīvību zaudēja 157 cilvēki. Avārijas cēlonis vēl nav noskaidrots.

ASV arodbiedrības, kas pārstāv stjuartus, paudušas bažas par "Boeing 737 MAX 8" drošību un aicinājušas pārtraukt lidojumus ar šīm lidmašīnām, līdz izmeklēšana būs pabeigta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu