VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret apsardzes uzņēmumu, kurā maksātas aplokšņu algas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

 Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šā gada martā Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīja kriminālprocesu pret divām personām par apsardzes uzņēmumā veiktu grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu izmaksu, tādējādi izmaksājot aplokšņu algas un nodarot kaitējumu valsts budžetam 117 000 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka apsardzes uzņēmums saimnieciskās darbības laikā - no 2016.gada aprīļa līdz 2017.gada jūlijam grāmatvedības reģistros nav uzskaitījis darba algas un reģistrētajiem un nereģistrētiem darbiniekiem neoficiāli izmaksājis neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu skaidrā naudā.

Kā arī minētais uzņēmums periodā no 2016.gada janvāra līdz 2017.gada jūlijam nodokļu administrācijai sniedza nepatiesu informāciju saturošus dokumentus par darba algām. Tādējādi, nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un neveicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, valsts budžetam tika nodarīts kaitējums vairāk nekā 117 000 eiro apmērā.

Kriminālprocess nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 217.1. pantā (darba samaksas noteikumu pārkāpšana) un 218. panta otrajā daļā (izvairīšanās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas). Kriminālvajāšanu lūgts sākt pret divām personām, viena no tām - bijusī Valsts policijas amatpersona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu