Itālijas premjers aizstāv iesaistīšanos Ķīnas "Vienas jostas, viena ceļa" iniciatīvā (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte
Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte Foto: Reuters/ScanPix

Iesaistoties Ķīnas "Vienas jostas, viena ceļa" iniciatīvā, Itālija nenonāks pretrunā ar saviem Eiropas Savienības (ES) un NATO sabiedrotajiem, trešdien paziņojis Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte.

"Vienas jostas, viena ceļa" iniciatīva ir milzīgs infrastruktūras projekts, kas saista Ķīnu ar Eirāziju un Āziju. Itālija nākamnedēļ gatavojas parakstīt ar Ķīnu saprašanās memorandu par šo projektu.

"Ierosinātā vienošanās ir tīri ekonomiska un komerciāla, pilnīgi savienojama ar mūsu nostāju Ziemeļatlantijas Aliansē [NATO] un integrētajā Eiropas sistēmā," intervijā laikrakstam "Corriere della Sera" norādījis premjers.

Itālija būs pirmā G7 grupas valsts, kas paudusi atbalstu šim Ķīnas projektam, ko ASV, Japāna un ES valstis uzlūko ar zināmām bažām, pieļaujot, ka Ķīna to var izmantot kā instrumentu, lai paplašinātu savu ietekmes sfēru pasaulē.

"Vienas jostas, viena ceļa" iniciatīva arī kritizēta kā parādu slazds valstīm, kas iesaistās tās infrastruktūras projektos.

Konte pauda pārliecību, ka Itālijai ir krietni lielāka imunitāte pret Ķīnas ietekmes palielināšanas centieniem nekā citām valstīm, kas iesaistījušies šajā iniciatīvā.

Viņš uzsvēra, ka Itālijas valdība ar vislielāko rūpību izturēsies pret savu nacionālo interešu un stratēģiski svarīgās infrastruktūras aizsardzību, tostarp telekomunikāciju nozarē, kā arī izvairīsies no agresīvām investīcijām un vadošo tehnoloģiju un zināšanu aizplūšanas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu