Ferhofstads aicina neatļaut "Brexit" atlikšanu bez skaidra Lielbritānijas plāna

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropas Parlamenta "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Gijs Ferhofstads
Eiropas Parlamenta "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Gijs Ferhofstads Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienībai (ES) vajadzētu noraidīt Lielbritānijas lūgumu pagarināt termiņu "Brexit", ja vien britu likumdevēji nevienojas par skaidru mērķi, ko vēlas sasniegt, trešdien paziņojis Eiropas Parlamenta (EP) "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Gijs Ferhofstads.

"Eiropas Liberāļu un demokrātu alianses" (ALDE) līderis, uzrunājot eiroparlamentāriešus, sacīja, ka "Brexit" atlikšana pēc EP vēlēšanām ļautu "Brexit" atbalstītājiem nolaupīt vēlēšanu debates.

"Brexit" atlikšana pat par 24 stundām būtu jāpieļauj tikai tad, ja Lielbritānijas parlamentam ir skaidrs plāns.

Jau ziņots, ka britu deputāti otrdien atkārtoti noraidīja "Brexit" vienošanos, neskatoties uz Mejas pēdējā brīdī panāktajām papildu ES garantijām, ka tā dēvētais pagaidu risinājums, kura mērķis ir novērst robežkontroles atjaunošanu uz Ziemeļīrijas un Īrijas robežas, būs laikā ierobežots.

Tagad daļa eiroskeptiķu uzstāj, ka ES jāpamet bez vienošanās, taču Meja brīdinājusi, ka šis scenārijs radīs "ievērojamu ekonomisko šoku", un liels skaits deputātu viņai piekrīt.

Ja bezvienošanās "Brexit" šodien tiks noraidīts, ceturtdien parlamentam būs jābalso par "Brexit" atlikšanu.

Ja Lielbritānijas parlaments izšķirsies par "Brexit" atlikšanu, tam vēl būs nepieciešama visu pārējo 27 ES dalībvalstu piekrišana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu