Īrijā tiesā Latvijas pilsoni, kurš €300 eiro parāda dēļ nodūra poli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šonedēļ Īrijā atsākusies Latvijas pilsoņa tiesāšana par Polijas pilsoņa noduršanu 2016.gadā, vēsta portāls "IrishTimes.com". Iepriekš medijos izskanējis, ka vīriešu starpā bija izcēlies strīds par 300 eiro parādu.

Rihardam Lavickim uzrādīta apsūdzība Polijas pilsoņa Arkadiuša Čaikovska noslepkavošanā Longfordā, Īrijā, 2016.gada 1.novembrī. Lavickis noraidīja apsūdzību slepkavībā, bet atzina vainu mazāk smagā noziegumā - nonāvēšanā bez iepriekšēja nodoma.

Taču prokuratūra norādīja, ka 26 gadus vecā Lavicka atzīšanās nesakrīt ar lietā savāktajiem pierādījumiem.

Prokurors uzsvēra, ka apsūdzētais iepriekšējā dienā pirms slepkavības esot policistiem sacījis, ka "tiks galā" ar Čaikovski. Nākamajā dienā viņš poli nodūra.

Apsūdzētais Īrijā dzīvo kopš 14 gadu vecuma, bet Čaikovskis uz turieni bija pārcēlies neilgi pirms savas nāves. Abi vīrieši tolaik bija bezdarbnieki, un Čaikovskis esot bieži dzēris, izskanēja tiesā.

Prokurors Patriks Makgrats zvērinātajiem sacīja, ka iepriekšējā vakarā vīrieši sastrīdējušies pie lielveikala. Nākamajā rītā Lavickis konstatējis, ka izdauzīts viņa dzīvesvietas logs. Viņš uzskatīja, ka pie tā vainojams Čaikovskis, un sazinājās ar policiju.

"Apsūdzētais gardai sacīja, ka tikšot galā ar [Čaikovski]," norādīja Makgrats.

Pēc tam apsūdzētais esot paņēmis nazi un gājis meklēt Čaikovski. Viņš paslēpās arkā pie lielveikala Longfordā, liecina novērošanas kameru ieraksti.

"Jūs redzēsit, kā Lavicka kungs iznāk no arkas un sāk skriet pakaļ [Čaikovskim], ar paceltu roku pārskrien pāri ielai - prokuratūra norāda, ka viņa rokā bija nazis," pie zvērinātajiem vērsās prokurors. "Saduršana netika nofilmēta."

Makgrats uzsvēra, ka apsūdzētais neapstrīd prokuratūras versiju par notikušo, proti, ka Lavickis trīs reizes sadūra Čaikovski. Lavickis policijai apstiprināja, ka sadūra Čaikovski, kurš nomira ceļā uz slimnīcu.

"Galvenais jautājums šajā lietā - nodoms," teica prokurors. Zvērinātajiem būs jālemj, vai Lavickis rīkojās ar iepriekšēju nodomu.

Zvērinātie - astoņi vīrieši un četras sievietes - ar savu lēmumu varētu nākt klajā nākamnedēļ.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu