Krievijas latviete Agate Muceniece būs redzama vēsturiskajā drāmā "Tobola"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 15. marta uz lielajiem kino ekrāniem nonāks vēsturiskā drāma "Tobola", kurā vācu gūsteknes Brigitas Kristīnes lomā būs redzama Krievijas latviešu aktrise Agate Muceniece.

Filmas sižeta pamatā ir reāli notikumi, idejas avots – pazīstamā vēsturisko romānu autora Alekseja Ivanova ("Parmas sirds", "Ģeogrāfs nodzēris globusu") bestsellers "Tobola. Daudz aicināto".

18. gadsimts. Grūtais un sāpīgais Pētera I valdīšanas laiks. Imperators visiem spēkiem cenšas attīstīt tirdznieciskus un politiskus sakarus ar Eiropas valstīm. Tas prasa lielus līdzekļus, tāpēc Pēteris I pavēl jaunajam gvardes virsniekam Ivanam Demarinam doties uz tā laika Sibīrijas galvaspilsētu Toboļsku un ievākt ziņas par turienes zeltu. Tur izmitināti daudzi pēc Poltavas kaujas sagūstītie zviedru virsnieki. Šeit Ivans sastop savu mūža mīlestību – Sibīrijas ģeogrāfa Remezova meitu. Demarins izveido vienību no 200 vietējiem jauniesauktajiem un jaunajiem virsniekiem, kuri ieradušies kopā ar viņu. Vienība dodas tālās Jarkendas zelta meklējumos. Vietējo kņazu ļaunprātīgās sazvērestības dēļ miermīlīgā ekspedīcija kļūst par militāru iebrukumu. Demarins un viņa pulks krīt cietsirdīgo un mežonīgo džungaru gūstā. Sākas nežēlīga, nesaudzīga un nevienlīdzīga cīņa par mīlestību, brīvību un dzīvību… Nav, ko saukt palīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu