Lidojumi, apmaiņas studenti, pabalsti: EP balso par bezlīguma "Brexit" atvieglošanas pasākumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti trešdien balsoja par virkni noteikumu, kam jāmazina iespējamā bezlīguma "Brexit" negatīvā ietekme uz iedzīvotājiem. Noteikumi attieksies uz tādām jomām kā gaisa transports un autotransports, "Erasmus" programma un sociālā drošība, portālu TVNET informē EP birojs Latvijā.

Pēc Eiropas Parlamenta un ES Padomes aicinājuma Eiropas Komisija piedāvājusi virkni pasākumu, kam jāmazina negatīvās sekas, ko radītu Apvienotās Karalistes bezlīguma izstāšanās no Eiropas Savienības.

EP deputāti atbalstīja priekšlikumu nodrošināt, ka ES pilsoņi Apvienotajā Karalistē un Apvienotās Karalistes pilsoņi ES varēs turpināt saņemt sociālās drošības pabalstus.

Eiropas Parlamentā tika atbalstīti arī pagaidu pasākumi, lai bezvienošanās "Brexit" gadījumā varētu bez pārtraukuma turpināt aviopārvadājumus, kā arī kravu un pasažieru pārvadājumus.

EP deputātu atbalstītie priekšlikumi paredz, ka "Erasmus" studenti vai pasniedzēji no Apvienotās Karalistes un citu ES valstu pilsoņi šajā valstī varēs īstenot paredzētās aktivitātes un ka ES turpina sniegt atbalstu pārrobežu projektiem Īrijā un Ziemeļīrijā.

Tāpat saskaņā ar noteikumiem ES un Apvienotās Karalistes kuģi ierobežotu laiku varētu turpināt zveju abu pušu teritoriālajos ūdeņos.

Ārkārtas pasākumi nedublē dalības ES sniegtās priekšrocības vai pārejas perioda noteikumus. Tie būtu spēkā noteiktu laiku, un tos vienpusēji pieņem ES. Tie stātos spēkā, ja līdzīgus noteikumus pieņemtu arī Apvienotā Karaliste.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu