Lidosta "Rīga" turpmāk stingrāk uzraudzīs "Lidostas satiksmi"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Starptautiskā lidosta "Rīga". Ilustratīvs attēls.
Starptautiskā lidosta "Rīga". Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

AS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" turpmāk stingrāk uzraudzīs ar pilnsabiedrību "Lidostas satiksme" noslēgtā līguma par satiksmes organizācijas un taksometru pakalpojumu pilnveidošanu izpildi, informē lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Viņa pavēstīja, ka lidostas "Rīga" pārstāvji trešdien tikās ar "Lidostas satiksmes" pārstāvjiem un uzklausīja skaidrojumus par situāciju uzņēmumā un veiktajiem pasākumiem ar lidostu noslēgtā līguma izpildē. Lidosta nolēmusi pašlaik nepārtraukt sadarbību ar pilnsabiedrību, taču īstenot stingrāku līguma izpildes uzraudzību.

Karnīte informēja, ka pilnsabiedrības jaunieceltā direktore Iveta Vilka tikšanās laikā sniedza lidostai pārskatu par uzņēmumā veiktajiem pasākumiem, lai novērstu iespēju, ka uzņēmuma amatpersonas vai darbinieki tiek iesaistīti iespējamās koruptīvās vai nelikumīgās darbībās.

Vilka apliecināja, ka pilnsabiedrība kategoriski norobežojas no jebkāda veida sadarbības ar negodprātīgiem taksometru pakalpojumu sniedzējiem un ir pārtraukusi darba attiecības ar līdzšinējo izpilddirektoru Sergeju Boiko, par kuru publiskajā telpā izskanējušas aizdomas par iespējamu saistību ar nepamatotu maksājumu iekasēšanu no taksometru pakalpojumu sniedzējiem.

Tāpat, pēc Vilkas teiktā, uzņēmumā ir izstrādāts un ieviests iekšējās kontroles mehānisms, tostarp paredzot konkrētu atbildību darbiniekiem par pretkorupcijas un godīgas konkurences neievērošanu. Pilnsabiedrība arī plāno sākt aktīvu sadarbību ar Valsts policiju, lai izskaustu negodprātīgu un normatīvajam regulējumam neatbilstošu taksometru pakalpojumu sniedzēju darbību lidostas teritorijā.

Tikšanās laikā pilnsabiedrība sniedza lidostas vadībai pārskatu par līdz šim paveikto satiksmes organizācijas un taksometru pakalpojumu sniegšanas pilnveidošanā lidostas teritorijā. Kopš aktīvas darbības sākuma pagājušā gada decembra vidū pilnsabiedrība ir sākusi ieviest pasākumu kompleksu, kas ietver gan taksometru pakalpojumu kvalitātes zīmola "Official taxi" attīstību, gan sadarbības ar starptautiskajiem un vietējiem autobusu pārvadātājiem organizēšanu, gan satiksmes organizācijas izmaiņu plānošanu, lai optimizētu un atvieglotu pasažieru un sabiedriskā transporta piekļuvi lidostai. Atbilstoši pilnsabiedrības sniegtajam pārskatam minētie darbi tiek veikti atbilstoši apstiprinātajai stratēģijai un laika plānam.

Vilka arī informēja, ka tuvākajā laikā pilnsabiedrība sāks konsultācijas ar taksometru nozares pārstāvjiem par fiksēta maksājuma jeb tā dēvētās vaučeru sistēmas ieviešanu braucieniem no lidostas.

Karnīte atzina, ka tikšanās laikā lidostas pārstāvji guva pārliecību par pilnsabiedrības gatavību izpildīt uzņemtās saistības līgumā noteiktajā apmērā un termiņos, kā arī par uzņēmuma apņēmību risināt sarežģīto taksometru pakalpojumu jautājumu ar tādām metodēm, kas atbilst spēkā esošajiem normatīviem, tiesu spriedumiem un godīgas konkurences principiem. Līdz ar to lidosta nolēmusi pašlaik nepārtraukt sadarbību ar pilnsabiedrību, taču īstenos stingrākus līguma izpildes kontroles pasākumus, papildus līgumā paredzētajiem nodevumiem pieprasot arī regulāras atskaites par īstenotajiem pasākumiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Lidostas satiksme" tika izveidota 2018.gada decembrī, kad arī sāka vienotas satiksmes un pasažieru pārvadājumu pakalpojumu organizācijas sistēmas izveidi un tās pirmā posma ieviešanu lidostas teritorijā. Tostarp no 13.decembra mainīta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas kārtība lidostas "P1" autostāvvietas "B" brauktuvē, lai uzlabotu gan kopējo transporta plūsmu lidostā, gan arī ilgtermiņā ļautu sakārtot lidostas teritorijā strādājošo taksometru pakalpojumu jomu.

"Lidostas satiksme" uzvarēja starptautiskās lidostas "Rīga" atklātajā konkursā "Par pasažieru pārvadājumu pakalpojumu un satiksmes organizēšanas stratēģijas izstrādi "VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" teritorijā un tās īstenošanu". Pilnsabiedrības uzdevums ir vienotas satiksmes un pasažieru pārvadājumu pakalpojumu organizācijas sistēmas izstrāde un ieviešana lidostas teritorijā.

Vienlaikus Latvijas Televīzijas raidījums "Aizliegtais paņēmiens" iepriekš vēstīja, ka pie Rīgas lidostas neoficiāli ir izveidota sistēma, kuras ietvaros šajā vietā atļauts strādāt konkrētiem taksometru vadītājiem, par šo iespēju maksājot 150-200 eiro. Raidījums, kā vienu no galvenajiem šajā sistēmā minēja vairāku bijušo taksometru uzņēmumu īpašnieku un pašreizējo Latvijas Taksometru pārvadātāju darba devēju biedrības vadītāju Genādiju Aksjonovu, bet kā vienu no, iespējams, iesaistītajām personām minēja Boiko, kurš, pēc raidījuma rīcībā esošās informācijas, regulāri lidostā tiekoties ar Aksjonovu uz pusdienām vai uz kafiju. Boiko darbu "Lidostas satiksmē" pārtrauca 28.februārī.

"Lidostas satiksme" apvieno trīs transporta nozares uzņēmumus - transporta un pasažieru pārvadājumu uzņēmumu SIA "Skanste", satiksmes plānošanas un ceļu projektēšanas uzņēmumu SIA CBF "Ļ-KO", kā arī transporta nozares uzņēmumu SIA "Port&Trans".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu