Piespriež reālu cietumsodu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa kādai personai piespriedusi reālu brīvības atņemšanu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā un par grāmatvedības dokumentu viltošanu.

Noziedzīgās darbības tika veiktas 2009.gadā.

Apsūdzētais, būdams uzņēmuma amatpersona, iesniedza deklarācijas par kārtējiem nodokļu maksājumiem valsts budžetā, bet likumā noteiktajā termiņā un pilnā apmērā aprēķinātās nodokļu summas nenomaksāja. Tā rezultātā viņš izvairījās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas, nodarot zaudējumus valstij 137 115 eiro apmērā.

Turklāt apsūdzētais viltoja uzņēmējsabiedrībai likumos noteiktos grāmatvedības dokumentu, piemēram, izgatavoja aizdevuma līgumu par aizņēmuma izsniegšanu un veica nepamatotas naudas līdzekļu izmaksu no uzņēmuma kases.

Persona sodīta ar reālu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un vienu mēnesi bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz diviem gadiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu