Ķīna piedāvā Venecuēlai atjaunot elektrotīkla darbību (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elektrības un ūdens apgādes traucējumi Venecuēlā
Elektrības un ūdens apgādes traucējumi Venecuēlā Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Ķīna trešdien piedāvājusi Venecuēlai atjaunot elektrotīkla darbību, no kura pārrāvumiem valsts cieš kopš pagājušās ceturtdienas.

Plašie elektrības pārrāvumi vēl vairāk padziļinājuši jau tā smago krīzi, it īpaši tādēļ, ka izjaukta dzeramā ūdens padeve.

Lai arī elektrības padeve atjaunota lielākajā daļā Karakasas, ūdeni nākas ievest ar smagajām automašīnām un bez elektrības joprojām ir plaši rajoni valsts rietumos.

Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis trešdien paziņoja, ka Ķīna ir gatava piedāvāt palīdzību un tehnisko atbalstu elektrosistēmas atjaunošanai.

Galerija: elektrības un ūdens apgādes traucējumi Venecuēlā

Palīdzību atjaunot Venecuēlas nolietoto elektrosistēmu izteikusi arī Spānija.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp prezidentu Nikolasu Maduro un opozīcijas līderi Huanu Gvaido, kurš sevi pasludinājis par prezidenta pienākumu izpildītāju.

Kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis, jau atzinušas Gvaido par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju.

Gvaido noraidījis Maduro varas leģitimitāti, ņemot vērā strīdīgus vērtējumus izsaukušās maija vēlēšanas, kuras opozīcija boikotēja, jo daudzi tās līderi tajās piedalīties nevarēja.

Maduro svētdien apgalvoja, ka pārtraukumi elektrības piegādēs notikuši ASV kiberuzbrukumu dēļ. Vašingtona šos pārmetumus noraida.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu