Apledojums apgrūtina braukšanu vietām Vidzemē, Latgalē un Zemgalē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šorīt apledojuma dēļ braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta vietām Vidzemē, Latgalē un Zemgalē, informēja "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanā iesaistītas 90 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Vidzemes šosejas no Virešiem līdz Veclaicenei, Jelgavas šosejas no Jelgavas līdz Meitenei, Liepājas šosejas no Kalnciema līdz Apšupes krustojumam un Rēzeknes šosejas no Rēzeknes līdz Terehovai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Krāslavas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu, Talsu, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu