"Facebook" un "Instagram" piemeklē līdz šim lielākie darbības traucējumi (3)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Chandan Khanna/AFP

Sociālā tīkla "Facebook" četras galvenās lietotnes no trešdienas piedzīvo darbības traucējumus, taču kompānija izslēdz kiberuzbrukuma iespējamību. Kā norāda vairāki mediji, tik plašus darbības traucējumus lietotnes līdz šim vēl nebija pieredzējušas.

Lietotāji no trešdienas plkst.18 pēc Latvijas laika sākuši ziņot par problēmām ar "Facebook", "Instagram", "WhatsApp" un "Messenger" lietotnēm, vēsta vietne "DownDetector.com".

Tehnoloģiju gigants dažas stundas vēlāk atzina, ka radušās problēmas.

"Mēs zinām, ka dažiem cilvēkiem šobrīd ir grūtības piekļūt "Facebook" lietotnēm. Mēs strādājam, lai iespējami ātri atrisinātu jautājumu," tviterī paziņoja "Facebook", norādot, ka jautājums nav saistīts ar DDoS uzbrukumu.

"DownDetector.com" karte rāda, ka par "Facebook" lietotņu problēmām tiek ziņots Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Eiropā, Austrālijā un Āzijā.

Daži mediji lietotņu darbības traucējumus raksturo kā lielākos "Facebook" vēsturē.

Iepriekšējā reize, kad "Facebook" piemeklēja līdzīga mēroga problēmas, bija 2008.gadā. Tolaik sociālajam tīklam bija 150 miljoni lietotāju, bet tagad - apmēram 2,3 miljardi lietotāju mēnesī, norāda BBC.

Problēmas pirmoreiz tika novērotas ap plkst.18.00 pēc Latvijas laika. "Facebook" lietotāji nevarēja ievietot jaunus ierakstus, savukārt "Instagram" lietotājiem bija grūtības atjaunot jaunumu lentas saturu un publicēt jaunas fotogrāfijas. "Facebook" ziņojumu apmaiņas lietotne "Messenger" neielādējās uz datora, kamēr mobilā aplikācija darbojās. Tomēr lietotāji ziņoja par problēmām, mēģinot nosūtīt attēlus.

Lietotnes "WhatsApp" lietotāji sūdzējās par līdzīgām problēmām.

Vietne "DownDetector.com" ziņo, ka vietām Eiropā un Āzijā problēmas turpinājās vēl ceturtdienas rītā.

Kā vēsta raidorganizācija BBC, problēmas skārušas arī "Facebook Workplace" - lietotni, ko uzņēmumi izmanto iekšējai komunikācijai. Buenosairesā dzīvojošā dizainere Rebeka Brūkere raidorganizācijai stāstīja, ka tehniskās problēmas nopietni traucējušas viņas uzņēmuma darbību.

"Ja "Facebook" lieto personīgiem mērķiem, viss ir kārtībā. Bet kas notiek, kad paļaujamies uz tādiem lieliem uzņēmumiem kā "Facebook", kuri piedāvā biznesa pakalpojumus?" viņa sacīja. "Es cenšos sazināties ar savu komandu Ņujorkā. "Facebook Workplace" ir mūsu vienīgais saziņas kanāls, neskaitot e-pastu."

ASV un citu valstu likumdevēji spriež par to, vai lielos tehnoloģiju uzņēmumus, tai skaitā "Facebook", vajadzētu sadalīt mazākās firmās.

"Mums jāaptur šīs lielo tehnoloģiju kompāniju paaudzes dižošanos ar politisko varu, lai varētu diktēt sev labvēlīgus noteikumus un izmantotu savu ekonomisko varu, izspiežot vai nopērkot ikvienu potenciālo konkurentu," laikrakstam "The New York Times" teica ASV senatore Elizabete Vorena, kura plāno kandidēt gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās no demokrātu partijas.

"Lūk, kas notiek, kad vienam uzņēmumam ļauj kontrolēt pilnīgi visu," sūkstās Brūkere. "Es jau domāju, ka tas kādreiz notiks, taču būt iesaistītai šajā monopolā - tas ir ļoti bremzējoši."

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu