Ķibermanis: Suvenīru vietā no Kanādas atvedu medaļas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oskars Ķibermanis
Oskars Ķibermanis Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis no šī gada pasaules čempionāta (PČ) norises vietas mājās esot atvedis vien izcīnītās medaļas, kas arī esot labākais suvenīrs, sportists pauda sarunā ar TVNET.

Ķibermanis kopā ar stūmējiem Matīsu Mikni, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu PČ Vistleras trasē izcīnīja sudraba godalgas, bet divnieku sacensībās Ķibermanis/Miknis bija sestie.

Mājās sportisti atgriezās vēlā otrdienas vakarā, pēc ilga lidojuma. Ķibermanis TVNET atzina, ka visnogurdinošākais bija deviņu stundu ilgā nākamā lidojuma gaidīšana kādā no pieturvietām.

"Par startu PČ sev ieliktu labu atzīmi. Bijām līmenī. Vistleras trases darbinieki bija ļoti labi sagatavojuši ledu, nebija nekādu pretenziju. Nedaudz pirms četrinieku sacensībām pamainīja ledus profilus dažās virāžās, bet tas pārāk neko neietekmēja," sacīja bobslejists.

Lidostā "Rīga" Latvijas bobsleja izlasi sagaidīja vairāki desmiti līdzjutēju. Klāt bija arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis. Viņš Ķibermaņa nesen dzimušajai atvasei uzdāvināja miniatūru džemperi ar Latvijas bobsleja izlases simboliku, vēlāk jokojot, ka visas bobslejistu atvases jau "draftētas" kā nākotnes šī sporta veida pārstāvji.

Stūmējs Matīss Miknis pastāstīja, ka no katra izbraukuma kā suvenīru atved cepuri ar kādas basketbola vai hokeja komandas logo. Ķibermanis gan ar suvenīru krāšanu neaizraujoties.

"Kanādā viss bija kā ierasts šādos izbraukumos. Bijām tikai trasē un viesnīcā. Suvenīrus nepirku, jo atvedām mājās ko labāku - PČ medaļas," jokoja pilots.

Ķibermanis un stūmēji Arvis Vilkaste, Jānis Strenga un Matīss Miknis no valsts prēmijā katrs varētu saņemt līdz 12 806 eiro.

Savukārt treneriem un visam personālam kopā varētu tikt piešķirti līdz 25 612 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu