Pieeju valsts noslēpumam piešķirs arī Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars
Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeima ceturtdien kā steidzamus galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par valsts noslēpumu", kas nosaka, ka pieeja valsts noslēpumam un tiesības to izmantot savu amata pienākumu veikšanai ir arī Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājam, informē parlamenta Preses dienests.

Veikto izmaiņu mērķis ir sniegt CVK priekšsēdētājam iespēju iegūt pilnvērtīgu informāciju vēlēšanu sagatavošanas un vadīšanas laikā, ļaujot sekot līdzi iespējamiem riskiem un apdraudējumiem, kas var kompromitēt vai citādi negatīvi ietekmēt vēlēšanu procesu un radīt apdraudējumu nacionālajai drošībai, skaidrots akceptēto likuma izmaiņu anotācijā.

Valsts drošības dienesta un Satversmes aizsardzības biroja pārstāvji iepriekš deputātus informēja, ka, piešķirot CVK priekšsēdētājam pieeju valsts noslēpumam, būtu iespējams brīvāk dalīties ar informāciju, kas noderīga ar vēlēšanām saistītu apdraudējumu novērtēšanai un lēmumu pieņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu