"Johnson & Johnson" jāmaksā sievietei $29 miljoni lietā par vēža izraisīšanu

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kalifornijas tiesas zvērinātie izlēmuši, ka kompānijai "Johnson & Johnson" jāmaksā 29 miljonu dolāru liela kompensācija sievietei, kura uzņēmuma ražoto talka pūderi vaino reta un smaga vēža paveida - mezoteliomas - izraisīšanā, vēsta "The Guardian".

Uzņēmums solīja apstrīdēt lēmumu.

"Mēs cienām juridisko procesu un atkārtojam, ka zvērināto lēmumi nav medicīniski, zinātniski vai regulatoru atzinumi par produktu," uzsver "Johnson & Johnson".

Lietu ierosināja Terija Līvita, kura 60. un 70. gados lietoja "Johnson & Johnson" talku saturošos produktus "Baby Powder" un "Shower to Shower". 2017.gadā viņai tika diagnosticēta mezotelioma.

Tiesāšanās ilga deviņas nedēļas, kuru laikā liecināja vairāk nekā desmit eksperti, kuri pārstāvēja dažādus viedokļus. Zvērināto pārrunas ilga divas dienas, taču galu galā viņi izlēma, ka Līvitas izmantotie "Johnson & Johnson" produkti esot bijuši defektīvi un ka kompānija neesot brīdinājusi pircējus par iespējamajiem riskiem. Zvērinātie lēma, ka Līvitai un viņas vīram pienākas 29,4 miljonu ASV dolāru liela kompensācija.

ASV saistībā ar kompānijas talka produktiem kopumā ierosinātas apmēram 13 000 lietas.

Ziņu aģentūra "Reuters" pagājušogad ziņoja, ka uzņēmums "Johnson & Johnson" vairāku gadu desmitu garumā esot no regulatoriem un sabiedrības slēpis faktu, ka vienā no tā slavenākajiem produktiem vairākkārt konstatētā kancerogēnā azbesta klātbūtne.

"Johnson & Johnson" to noliedz, sakot, ka vairāki pētījumi un analīzes pierāda, ka tā ražotais talka pūderis nesatur azbestu un ir drošs lietošanai.

Līdz šim 11 lietas noslēgušās par labu apsūdzētājiem. 2018.gada jūlijā zvērinātie "Johnson & Johnson" lika izmaksāt 4,7 miljardu dolāru kompensāciju vairākām sievietēm, kuras apgalvo, ka no talka pūdera lietošanas viņām izveidojies olnīcu vēzis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu