Andris Kivičs noslēdz savu politiķa karjeru KPV LV, izstājoties no partijas (5)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūziķis Andris Kivičs vairs nav partijas KPV LV biedrs un ir izstājies no partijas. Kā tas notika, skatieties šova “Kivičs. Pavisam privāti” šā vakara epizodē kanālā STV Pirmā!. Taču viņš ir saglabājis savu tā saukto mīksto mandātu. 

Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu rezultātiem, Andris Kivičs šobrīd ir trešais pretendents uz Saeimas deputāta krēslu no KPV LV, kas palicis “aiz strīpas”. Ja dažādu apstākļu dēļ Saeimā darbu beigs trīs KPV LV partijas deputāti (kļūstot par ministriem, atsakoties no deputāta mandāta vai citu iemeslu dēļ), Andris Kivičs tuvāko četru gadu laikā var nonākt Saeimā, jo par to lēmuši vēlētāji, kas pēdējās parlamenta vēlēšanās balsoja par KPV LV. Izstājoties no partijas, partijas biedrs var saglabāt tā saukto mīksto mandātu vai arī no tā atteikties. Kivičs ir izvēlējies mandātu paturēt.

Kopumā 13. Saeimas vēlēšanās, saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, Andris Kivičs ieguvis 37477 vēlētāju atbalstu, savukārt no saraksta viņu svītrojuši 5889 Latvijas pilsoņu. Vēlēšanu sarakstā Kivičs bija 8.vietā, bet svītrojumu dēļ 13.Saeimā ievēlēts netika. Taču pastāv iespēja, ka turpmāko 4 gadu laikā viņš tomēr varēs kļūt pat tautas priekšstāvi. 

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu