Slovākijā apsūdz uzņēmēju par žurnālista Kucjaka slepkavības pasūtīšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Slovākijas prokuratūra izvirzījusi apsūdzības uzņēmējam Marjanam Kočneram par pētnieciskā žurnālista Jana Kucjaka slepkavības pasūtīšanu.

"8.martā prokuratūra apsūdzēja Marianu K. par pētnieciskā žurnālista Jana Kucjaka slepkavības pasūtīšanu," ziņu aģentūrai AFP ceturtdien atklāja kāds prokurors Bratislavā.

Saistībā ar Kucjaka slepkavību apsūdzības izvirzītas vēl četriem cilvēkiem.

27 gadus vecā Kucjaka un viņa draudzenes Martinas Kušnirovas līķi ar šautām brūcēm tika atrasti pērnā gada 25.februārī pāra mājā Veļka Mačā Bratislavas austrumu pievārtē. Viņi tika nogalināti 21.februārī.

Kucjaks pētīja itāļu mafijas darbību Slovākijā un tās sakarus ar Slovākijas vadošajiem politiķiem, kā arī krāpšanu, kurā iesaistīti uzņēmēji, kuriem ir sakari ar politisko eliti.

Žurnālists pētīja arī Kočnera biznesa aktivitātes.

Kucjaks un viņa līgavas slepkavība izraisīja Slovākijā plašākos protestus kopš komunistiskā režīma krišanas un lika atkāpties premjerministram Robertam Fico.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu