Merzļikina "Lugano" nonāk viena zaudējuma attālumā no sezonas beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/LETA

Latvijas hokeja izlases pirmā vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices augstākās līgas (NLA) komanda "Lugano" ceturtdien nonāca viena zaudējuma attālumā no sezonas beigām.

NLA izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla trešajā spēlē "Lugano" izbraukumā ar 4:5 (1:1, 3:2, 0:2) piekāpās "Zug" hokejistiem, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-3.

Pagājušā gada Latvijas labākais hokejists Merzļikins šajā mačā atvairīja tikai 22 no 27 metieniem. Šajā izslēgšanas turnīrā viņš trīs mačos savos vārtos vidēji ielaidis 4,39 ripas un atvairījis 84,15% metienu.

Savukārt regulārajā čempionātā Merzļikins 43 spēlēs caurmērā kapitulēja 2,44 reizes un kopumā atvairīja 92,02% metienu.

"Lugano" regulārajā čempionātā bija septītā un ceturtdaļfinālā krusto nūjas ar otro vietu ieņēmušo "Zug". Šīs sērijas ceturtā spēle, kas var būt arī pēdējā, notiks sestdien.

Citviet pie otrās uzvaras sērijā tika Latvijas izlases uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" komanda, kas savā laukumā ar 5:2 (2:2, 1:0, 2:0) uzvarēja vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Riharda Melnalkšņa pārstāvēto Langnau "Tigers", sērijā izvirzoties vadībā ar 2-1.

Ķēniņš šajā spēlē laukumā pavadīja 16 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet nopelnīja divas soda minūtes un neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Punnenovs ilgstoši ārstē savainojumu, kamēr Melnalksnim šosezon nav izdevies nostiprināties NLA komandas sastāvā.

Lozannas hokejisti regulārajā čempionātā finišēja trešajā vietā, kas viņiem dod tiesības nākamsezon spēlēt Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā.

Savukārt Latvijas speciālistu Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva vadītā "Davos" cīnās par vietas saglabāšanu un atpalicēju grupā ar 51 punktu 52 spēlēs ieņem trešo vietu. Šī komanda ceturtdien izbraukumā ar 3:7 (1:2, 1:4, 1:1) piekāpās "Fribourg-Gotteron" hokejistiem.

Jau tagad skaidrs, ka tai būs jāaizvada pārspēles par vietu NLA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu