Izraēla bombardē kaujinieku objektus Gazas joslā pēc raķešu uzbrukuma Telavivai

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Izraēlas kara aviācija piektdienas rītā bombardēja kaujinieku objektus Gazas joslas dienvidos, atbildot uz raķešu uzbrukumu Telavivai no Gazas joslas teritorijas, pavēstīja Izraēlas armija un avoti Gazas joslā.

Ceturtdienas vakarā notikušais raķešu uzbrukums pārsteidza Izraēlas armiju nesagatavotu. Šis bija pirmais uzbrukums Telavivai, kas atrodas 80 kilometrus uz ziemeļiem no Gazas joslas, kopš 2014.gadā notikušas karadarbības.

Lai gan šajā uzbrukumā nebija ievainoto un tas nenodarīja nekādus postījumus, tā bija būtiska eskalācija un deva iemeslu Izraēlai skarbi reaģēt.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu sasauca ārkārtas sanāksmi ar armijas vadītāju un citām augstām drošības spēku amatpersonām. Neilgi pēc tam Izraēlas kara lidmašīnas uzbruka objektiem Gazas joslas dienvidos un centrālajā daļā.

"Iznīcinātāji, triecienhelikopteri un citi Izraēlas Aizsardzības spēku lidaparāti aizvadītajā naktī Gazas joslā uzbruka aptuveni 100 "Hamas" terora organizācijas terora mērķiem," teiks armijas paziņojumā.

Mērķu vidū bijis biroju komplekss, ko "Hamas" izmantojis, lai koordinētu kaujinieku operācijas okupētajā Rietumkrastā.

Uzbrukts arī "galvenajai Gazas joslas standarta raķešu ražotnei", kas atradusies pazemē.

Informēts avots Gazas drošības struktūrās apliecināja, ka visā Gazas joslā uzbrukts kustības "Hamas" un tās sabiedrotā grupējuma "Islāma džihāds" mērķiem.

Aptuveni 100 uzlidojumos uzbrukts vairāk nekā 40 mērķiem, sacīja avots.

Divi cilvēki ievainoti, kad viņu namam Rafahā, Gazas joslas dienvidos, nodarīti postījumi, sacīja cits avots.

Kā pastāstīja vietējie iedzīvotāji, reaģējot uz Izraēlas uzlidojumiem, Izraēlas virzienā raidītas vairākas raķetes.

Izraēlas dienvidos piektdien bija dzirdamas sirēnas, un Izraēlas armija pavēstīja, ka tās pretraķešu aizsardzības sistēma pārtvērusi divas raķetes.

Pēdējos notikumos neviens izraēlietis nav ievainots.

Palestīniešu mediji vēstīja, ka esot trāpīts jūras spēku bāzēm, kas pieder Gazas joslā valdošajam grupējumam "Hamas".

Izraēla un "Hamas" ir sīvi ienaidnieki un izcīnījuši savā starpā trīs karus, kopš šis grupējums 2007.gadā ieguva varu Gazas joslā. Pēdējais no šiem kariem notika 2014.gadā, bet pēc tam ir bijuši nelieli karadarbības uzplaiksnījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu