Čehijas aviokompānija pieprasīs "Boeing" kompensāciju par lidojumu apturēšanu ar "737 MAX 8"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Čehijas aviokompānija "Smartwings", kas pārtraukusi lidojumus ar septiņiem savā flotē esošajiem aviolaineriem "Boeing 737 MAX 8", ceturtdien paziņoja, ka ASV aviobūves uzņēmumam "Boeing" pieprasīs kompensāciju.

"Mēs aplūkojam iespējamos juridiskos pasākumus. Ar "Boeing" tiks veiktas sarunas par kompensācijas saņemšanu," norāda lidsabiedrības preses pārstāve.

"Smartwings" no "Boeing" arī pasūtījusi 32 papildu MAX sērijas lidmašīnas, no kurām 16 paredzēts saņemt vasarā.

Jau ziņots, ka par šādu ieceri attiecībā uz kompensācijas pieprasīšanu trešdien paziņoja Norvēģijas zemo cenu lidsabiedrība "Norwegian Air Shuttle" kas pārtraukusi lidojumus ar 18 savā flotē esošajiem aviolaineriem "Boeing 737 MAX 8".

Aizvien vairāk pieaug to valstu skaits, kuras devušas rīkojumus pārtraukt komerciālos lidojumus ar "Boeing 737 MAX 8", ņemot vērā pēdējā laikā notikušās Etiopijas aviokompānijas "Ethiopian Airlines" un Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" šī modeļa lidmašīnu katastrofas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu