Pēc vīrusa uzliesmojuma uz ASV militārā kuģa izsludināta karantīna (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV karakuģis "USS Fort McHenry"
ASV karakuģis "USS Fort McHenry" Foto: Public Domain

Uz kāda ASV karakuģa uz diviem mēnešiem izsludināta karantīna un aizliegts atgriezties ostā, jo uz tā izplatījusies cūciņām līdzīga infekcija.

Kā vēsta izdevums “CNN”, divdesmit pieciem karakuģa jūrniekiem diagnosticēts parotīts, kas izraisa līdzīgus simptomus kā cūciņas.

Pirms žurnālisti paši neatklāja, ka uz kuģa izsludināta karantīna, militāristi šo incidentu noklusēja. Pirmo reizi šī slimība uzliesmoja decembrī, bet pēdējā saslimšana notika 9. martā.

“Neviens no saslimšanas gadījumiem nav radījis briesmas pacienta dzīvībai, un sagaidāms, ka viņi visi pilnībā atveseļosies,” rakstīts piektās flotes paziņojumā presei.

Visi 703 kuģa apkalpes locekļi arī saņēmuši vakcīnas pret masalām, masaliņām un parotītu.

Pašlaik kuģis atrodas Persijas līcī, un atbildīgās personas tuvākajā laikā cer noskaidrot, kad būs pilnīgi droši tam atgriezties ostā.

Kā atklāja ASV militāristi, ja notiek šāda veida vīrusu infekcijas uz kuģa, tad atgriezties ostā tiek ļauts tikai 30 dienas pēc pēdējā saslimšanas gadījuma, jo slimībām ir dažādi inkubācijas periodi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu