Eiropas valstis mudina Krieviju neatteikties no INFT (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vairākas Eiropas valstis mudinājušas Krieviju neatteikties no Līguma par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INFT).

Vācija, Zviedrija un Nīderlande arī aicinājušas izstrādāt jaunas bruņojuma kontroles vienošanās, kas ņemtu vērā Ķīnas un citu valstu pieaugošo militāro spēku.

Piektdien sākot bruņojuma kontroles konferenci Berlīnē, Eiropas valstis mudināja Maskavu "atgriezties pie līguma pilnīgas un pārbaudāmas ievērošanas", lai līgumu izglābtu.

Pienācis laiks plašākiem līgumiem, ņemot vērā, ka kodolieročus ieguvušas tādas valstis kā Ķīna, Ziemeļkoreja, Indija un Pakistāna, sacīja Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss.

Līgumiem jāaptver arī jaunās tehnoloģijas, ieskaitot dronus un kiberuzbrukumus, norādīja ministrs.

ASV un NATO apgalvo, ka Krievijas spārnoto raķešu sistēma SSC-8 pārkāpj INFT, kuru Vašingtona un Maskava parakstīja 1987.gadā. Vašingtona februāra sākumā paziņoja, ka izstājas no šī līguma, un Krievija tūlīt pēc tam nāca klajā ar līdzīgu paziņojumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu