Nelaiķa “Opportunity” pēdējā Marsa fotogrāfija (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NASA

Lai arī slavenais Marsa robots “Opportunity” tika apbērēts un apraudāts jau februārī, tomēr tas ir sarūpējis mums savu atvadu dāvanu – pēdējo uzņemto Marsa fotogrāfiju.

Pagājušā gada maijā “Opportunity” ielūkojās tā saucamajā Neatlaidības ielejā, kas ir divu futbola laukumu izmērā un pilna ar seklām ieplakām.

Ironiski, bet Neatlaidības ieleja, kļuva par vietu, kur “Opportunity” padevās, kad to jūnijā pārņēma smilšu vētra, bloķējot robotam nepieciešamo saules gaismu.

Foto: NASA

Kontaktu ar robotu astronomi pazaudēja 10. jūnijā, tomēr vēl 8 mēnešus neatlaidīgi centās ar to sazināties. Oficiāli izbeigta misija tika 13. februārī.

Tomēr pirms savām drūmajām dienām robots uz Marsa uzvedās kā tūrists, fotografējot visu, kas pagadās. No 13. maija līdz 10. jūnijam “Opportunity” uzņēma 354 fotogrāfijas, no kurām vēlāk tika izveidots skaists panorāmas foto ar robota mūža mājām.

Savukārt pati pēdējā uzņemtā fotogrāfija ir gaužām skumja, jo tajā "vien tumsa saredzama".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu