Nākamnedēļ valdība izskatīs 2020.gada budžeta sagatavošanas grafiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Finanšu ministrs Jānis Reirs
Finanšu ministrs Jānis Reirs Foto: Paula Čurkste/LETA

Otrdien, 19.martā, Ministru kabineta (MK) sēdē valdība izskatīs Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto rīkojuma projektu par likumprojekta par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2020., 2021. un 2022. gadam, kā arī valsts budžeta likumprojekta 2020.gadam sagatavošanas grafiku, aģentūru LETA informēja FM.

Tāpat FM piedāvā valdībai lemt par nozaru finansēšanas politiku pārskatīšanu, tai skaitā sākt veselības nozares izvērtējumu, padziļināti pārskatot stacionārās veselības aprūpes finansēšanas efektivitāti, un veikt Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzībā esošo jomu finansēšanas analīzi.

Vienlaikus plānots pārskatīt nozaru funkciju izpildes efektivitāti un sniegt priekšlikumus to pilnveidei, kā arī veikt līdz šim piešķirtā finansējuma nozaru ministriju prioritārajiem pasākumiem izlietojuma izvērtējumu.

Saeimā 2020.gada budžeta likumprojektu paketi paredzēts iesniegt šā gada 11.oktobrī. Lai ievērotu noteiktos termiņus, nepieciešams savlaicīgi uzsākt darbu pie gadskārtējā un vidēja termiņa budžeta likumprojekta sagatavošanas, nodrošinot vispusīgu analīzi un diskusijas, pirms galīgo lēmumu pieņemšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu