"Dobeles dzirnavnieks" plāno ieguldīt 18 miljonus eiro bioloģisko graudu pilnas pārstrādes infrastruktūras izveidē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijā lielākais graudu pārstrādes uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks" plāno ieguldīt 18 miljonus eiro Baltijā lielākās bioloģisko graudu pilnas pārstrādes infrastruktūras izveidē, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Kompānijā skaidroja, ka uzņēmums uzsāk Baltijā lielākās bioloģisko graudu pilnas pārstrādes infrastruktūras izveidi Dobelē, tostarp plāno celt laboratoriju, bioloģisko graudu pieņemšanas, priekšattīrīšanas, pirmapstrādes tehnoloģijas un uzglabāšanas torņus, kā arī atsevišķu bioloģisko graudaugu pārslu ražotni.

"Dobeles dzirnavnieks" norāda, ka šajā projektā, kurā plānotie ieguldījumi ir 18 miljoni eiro, būs būtiska ietekme Latvijas bioloģiskās nozares ilgtermiņa attīstībā, radot produkciju ar augstu pievienoto vērtību un kāpinot ienesīgumu.

Šā gada 21.martā, plkst.13 Dobelē, Spodrības ielā 4 notiks svinīgā kapsulas ielikšana saistībā ar Baltijā lielākās bioloģisko graudu pilnas pārstrādes infrastruktūras izveidi.

Pasākumā piedalīsies zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK), Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns, "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils, Lauku atbalsta dienesta direktore (LAD) Anna Vītola-Helviga, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs Gustavs Norkārklis, bankas "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Dobeles dzirnavnieks" apgrozījums 2017.gadā bija 113,722 miljoni eiro, kas ir par 26,7% vairāk nekā 2016.gadā, bet "Dobeles dzirnavnieka" peļņa pieauga par 53,9% un sasniedza 4,174 miljonus eiro. Dati par uzņēmuma finanšu rezultātiem 2018.gadā vēl nav apkopoti.

"Dobeles dzirnavnieks" ir reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,818 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir Igaunijas "Tartu Mill". "Dobeles dzirnavnieka" galvenie darbības virzieni ir visu veidu kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu