Latvija saņēmusi licenci, lai turpinātu gatavoties dalībai "Expo 2020" Dubaijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš piedalās paneļdiskusijā "Pieci gadi euro zonā: nākotnes skatījums" augsta līmeņa konferencē "Eiro 5 gadi Latvijā".
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš piedalās paneļdiskusijā "Pieci gadi euro zonā: nākotnes skatījums" augsta līmeņa konferencē "Eiro 5 gadi Latvijā". Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvija marta sākumā saņēmusi licenci, kas ļauj turpināt gatavoties dalībai izstādē "Expo 2020" Dubaijā, informēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK).

Licence paredz, ka Latvija var sākt paviljona būvniecību un ekspozīcijas iekārtošanu, rīkot pasākumus, kā arī tirgot ēdienus, dzērienus un suvenīrus.

"Esam patiesi lepni, ka tik daudzu valstu vidū, esam jau saņēmuši licenci, lai turpinātu veiksmīgi sākto gatavošanos "Expo 2020" Dubaijā," teica LTRK valdes priekšsēdētājs un "Expo 2020" komisārs Jānis Endziņš.

LTRK pērn 14.novembrī ar Ekonomikas ministriju noslēdza deleģējuma līgumu par "Expo 2020" Dubaijā organizēšanu. Pašreiz ir izvēlēts paviljona mets, kā arī tiek risināti citi jautājumi, tostarp notiek sarunas ar uzņēmumiem par to iesaisti procesos, kā arī tiek strādāts pie papildu finansējuma piesaistes.

Izstāde "Expo 2020 Dubai" norisināsies no 2020.gada 20.oktobra līdz 2021.gada 10.aprīlim.

Plānots, ka izstādē piedalīsies 190 valstu. "Expo 2020" Dubaijas devīze ir "Savienojot prātus, radīt nākotni (Connecting minds, creating future)". Izstādes apakštēmas ir "Ilgtspēja", "Iespēja" un "Mobilitāte".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu