Apšaudēs Jaunzēlandes mošejās apsūdzētajam noteikts apcietinājums

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tiesas sēde
Tiesas sēde Foto: Ekrānšāviņš no video

Austrālijas pilsonis Brentons Tarants, kurš tiek apsūdzēts slepkavībās par apšaudēm Jaunzēlandes pilsētas Kraistčērčas mošejās, sestdien Kraistčērčā stājās tiesas priekšā, kas viņam noteica apcietinājumu.

Bijušais fitnesa instruktors Tarants, kurš dzimis Austrālijā un ir labējā spārna ekstrēmists, neizrādīja emocijas, kad tiesnesis nolasīja apsūdzību.

28 gadus vecais Tarants nepieprasīja atbrīvošanu pret drošības naudu un viņam tika noteikts apcietinājums līdz nākamajai tiesas sēdei, kas paredzēta 5.aprīlī.

Kraistčērčā piektdien apšaudēs divās mošejās lūgšanu laikā tika nogalināti 49 cilvēki. Kraistčērčas centra mošejā "Masjid al Noor" nogalināts 41 cilvēks, bet pārējie nogalināti Linvudas rajona mošejā. Vairāk nekā 20 cilvēki guvuši nopietnus ievainojumus.

Kā pavēstīja Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna, notikušo var raksturot tikai kā teroraktu, kurš ticis labi izplānots. Ārderna notikušo raksturoja kā "vienu no Jaunzēlandes drūmākajām dienām".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu