Tkačukam pieci rezultativitātes punkti "Flames" uzvarā pār "Rangers"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Metjū Tkačuks (sarkanajā formā) cīnās Ņujorkas "Rangers" komandas vārtu priekšā.
Metjū Tkačuks (sarkanajā formā) cīnās Ņujorkas "Rangers" komandas vārtu priekšā. Foto: nhl.com

Metjū Tkačuks piektdien izcēlās ar pieciem rezultativitātes punktiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Kalgari "Flames" savā laukumā ar rezultātu 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) apspēlēja Ņujorkas "Rangers".

Līdz ar to Tkačuks piedalījās visos piecos savas komandas vārtu guvumos. Ar tādu rezultativitāti vienas spēles ietvaros viņš izcēlies pirmo reizi karjerā. Cīņu uzbrucējs noslēdza ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kamēr vienus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli pievienoja Mihaels Frolīks.

Uzvarētāju rindās čehu vārtsargs Dāvids Ritihs atvairīja 24 metienus.

Šī uzvara "Flames" komandai arī palīdzējusi atgriezties Rietumu konferences kopvērtējuma pirmajā vietā. Tai pašlaik ir trīs panākumu sērija.

Tikmēr "Rangers" piemeklējusi pamatīga neveiksmju josla, jo šī vienība pēdējo desmit maču laikā cietusi deviņus zaudējumus.

Citviet pie uzvaras tika viena no spēcīgākajām Austrumu konferences komandām Toronto "Maple Leafs", kas rezultatīvā mačā savā laukumā ar 7:6 (1:1, 3:4, 3:1) pārspēja Filadelfijas "Flyers".

Vēl otrajā trešdaļā "Maple Leafs" atradās iedzinējos ar 2:5, tomēr pēc tam guva piecus vārtus pēc kārtas, kas arī nodrošināja uzvaru.

"Diezgan traks mačs. Mēs nevienā brīdī nedomājām par padošanos - tieši tāds bija noskaņojums ģērbtuvēs. Devāmies laukumā, lai uzvarētu šo spēli," pēc panākuma gandarīts bija viens no "Maple Leafs" līderiem Ostons Metjūzs.

"Flyers" komandu tikmēr no zaudējuma neglāba Džeimsa van Rīmsdika trīs vārti jeb "hat-trick".

Vēl vienā piektdienas spēlē 40 metienus atvairīja vārtsargs Marks Andrē Flerī, kura pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" izbraukumā ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Dalasas "Stars" hokejistus.

Savu pēdējo sešu maču laikā Flerī guvis sešas uzvaras, turklāt kopumā savā cietoksnī ielaidis tikai piecas ripas. Ar 35 uzvarām viņš pašlaik ir pirmais līgā.

Pēdējo astoņu maču laikā "Golden Knights" vienība guvusi astoņas uzvaras.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 112 punktiem 71 mačā atrodas Tampabejas "Lightning", bet tai ar 93 punktiem 71 duelī seko Bostonas "Bruins". Savukārt sestā ar 87 punktiem 71 spēlē ir uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", 12.vietā ar 69 punktiem 70 cīņās ir uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 54 punktiem 71 mačā ir Otavas "Senators", kurā spēlē cits latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 95 punktiem 71 mačā atrodas Kalgari "Flames", kas par punktu apsteidz Sanhosē "Sharks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu