Krasnojarskas apgabalā novērots meteorītam līdzīgs objekts (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Krasnojarskas apgabala ziemeļos 15.marta vēlā vakarā ap plkst.19:30 kādas automašīnas video reģistratorā fiksēts spožs objekts, kas varētu būt meteorīts. Videoieraksts demonstrēts arī vietējā televīzijas programmā „Rīts Jenisejā”, turklāt notikušā aculiecinieks Pjotrs Bondarevs raidījumā pastāstījis, ka šajā brīdī kļuvis ne tikai gaišs kā dienā, bet arī bijis jūtams neparasts siltums.

Virs Jevenkijas netālu no Turas ciema novēroto objektu speciālisti ar „95% varbūtību” raksturojuši kā meteorītu, kas varētu būt aptuveni 10 centimetrus liels. „Mēs redzējām gaismu izstarojošu lidojošu objektu, bet nav īsti zināms, vai tas bija meteorīts, vai arī kādas raķetes daļa. Seismiskas aktivitātes šajā reģionā nav fiksētas”, ziņu aģentūrai Interfaks pavēstījis kāds aculiecinieks.

Krasnojarskas apgabala ārkārtas dienesti negrasās meklēt iespējamo meteorīta nokrišanas vietu, jo apgabals, kur tas manīts, ir grūti pieejams. Nekādi postījumi šajā vietā nav fiksēti.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu