Astoņi gadi bez tiesībām un trīs mēneši aiz restēm: tik latvietim izmaksāja ālēšanās ar auto Īrijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Lita Krone/LETA

Īrijā kādu vīrieti no Latvijas, kurš pērn Turlas pilsētas laukumā veica bīstamus manevrus ar automašīnu, tiesa sodījusi ar trīs mēnešiem cietumā, liecina portāla "baltic-ireland.ie" publicētā informācija.

31 gadu vecais Eduards Jakubovskis, kurš jau desmit gadus dzīvojot Īrijā, pērn kādā Tērlesas pilsētas "dziļi piesnigušā" laukumā veicis bīstamus manevrus - apļojis un slidinājis savu automašīnu. Pārkāpumu vietējie fiksējuši aptuveni plkst. 4 no rīta.

Minētajā naktī Jakubovskis tika arestēts, nogādāts Gardas iecirknī, bet tur viņš atteicies veikt alkohola testu. Vīrietis tika apsūdzēts par bīstamu braukšanu, par auto vadīšanu bez tiesībām, kā arī par atteikšanos sniegt izelpas paraugu alkohola testa veikšanai.

Latvietis dzīvojot Vaterfordas pilsētā un jau iepriekš bijis labi zināms likumsargiem. Jakubovskim ir 24 iepriekšējas sodāmības, tostarp, par uzbrukumu, par braukšanu dzērumā un satiksmes noteikumu pārkāpšanu.

Laikā, kad notika pārkāpums, vīrietim jau bija atņemtas auto vadīšanas tiesības, kā arī viņam bija piespriests nosacīts sods.

Vīrieša advokāte informējusi tiesu, ka Jakubovskim ir "ļoti raiba" auto vadīšanas vēsture un incidenta vakarā viņš bija lietojis alkoholu, kas pamudināja viņu rīkoties muļķīgi.

Savukārt pārkāpējs skaidroja, ka, lai arī viņa attiecības ar partneri ir izjukušas, viņš turpina vadāt viņu uz un no Vaterfordas ar savu auto. Advokāte norādīja, ka apsūdzētais ir palicis dzīvot Vaterfordā tāpēc, ka tur dzīvo viņa meita.

Tiesa Jakubovskim atņēma autovadīšanas tiesības uz diviem termiņiem, katrs no tiem - četrus gadus ilgs un piesprieda soda naudu 400 eiro apmērā.

Tiesnesis norādīja, ka apsūdzētais, zinot, ka viņam ir atņemtas auto vadīšanas tiesības, ir rīkojies pārāk muļķīgi, sēžoties pie stūres un vadājot savus radiniekus. Viņš norādīja, ka iepriekš tiesa ir izrādījusi Jakubovskim pretimnākšanu, bet šoreiz tas nav iespējams, tāpēc pārkāpējam nāksies trīs mēnešus pavadīt cietumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu