Mēģinājums nodot metāllūžņos svešu garāžu beidzas ar tiesas spriedumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tiesa; ilustratīvs foto.
Tiesa; ilustratīvs foto. Foto: Reuters / Scanpix

Vidzemes apgabaltiesa Madonā piespriedusi 2580 eiro lielus naudas sodus divām personām, kuras mēģināja metāllūžņos nodot sev nepiederošu metāla garāžu, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Tajā norādīts, ka abi apsūdzētie vīrieši vienojušies par kādas trešās personas metāla garāžas nodošanu metāllūžņos bez šīs personas ziņas. 2017. gada maijā vīrieši sazinājušies ar metāllūžņu izvešanas kompāniju, piesakot šoferi, kurš garāžu nogādātu kompānijai. Kad šoferis ieradies, vīrieši norādījuši, ka viens no viņiem ir garāžas īpašnieks.

Lieta bija nonākusi apgabaltiesā, jo vīrieši nepiekrita pirmās instances tiesas noteiktajai zaudējuma kompensācijai, uzskatot, ka garāžas vērtība bija mazāka nekā 200 eiro, jo tā esot apmēram 50 gadus veca. Tāpat vīrieši iebilda pret to, ka persona, kurai garāža tika nozagta, tiek atzīta par tās īpašnieku, jo tas neesot dokumentāri pierādīts.

Apelācijas instances tiesas sēdes laikā notiesātais vīrietis arī liecināja, ka uzskatījis, ka garāža esot bezsaimnieka manta. Savukārt otrs notiesātais vīrietis tiesai liecināja, ka viņam kādos kapu svētkos pateikts, ka minēto metāla garāžu var droši ņemt.

Turpretim cietušais garāžas īpašnieks tiesai liecināja, ka garāžu viņam esot atdevusi tās mirušā īpašnieka meita. Kādā reizē, kad abi notiesātie vīrieši ieradušies pie viņa, cietušais esot tos informējis, ka tieši viņam pieder minētā garāža.

Apelācijas instances tiesa secināja, ka pirmās instances tiesa rīkojusies nepamatoti, proti, piemērojusi notiesātajiem vīriešiem nosacītu brīvības atņemšanu. Spriedumā skaidrots, ka apsūdzētajiem ir tiesības izvēlēties savu aizstāvības pozīciju, proti, vai viņi atzīst vainu. Turklāt apsūdzētie vīrieši pirmās instances tiesā jau atzina vainu zādzībā, bet neatzina nozagtās metāla garāžas vērtību. Ievērojot minēto, apelācijas instances tiesa nolēma nosacīto brīvības atņemšanu aizstāt ar naudas sodu. Tāpat no notiesātajiem vīriešiem solidāri piedzīti 200 eiro, lai kompensētu nozagtās garāžas vērtību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu