RVS volejbolistes dramatiskā mačā izcīna Baltijas līgas bronzu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

"Rīgas Volejbola skola" (RVS) volejbolistes svētdien Igaunijas pilsētā Tartu izcīnīja uzvaru Baltijas līgas finālčetrinieka turnīra bronzas medaļu mačā.

RVS sīvā cīņā ar rezultātu 3-2 (25:20, 31:29, 21:25, 22:25, 21:19) pārspēja Tallinas "TalTech"/"Tradehouse" komandu.

Rīdzinieces uzvarēja pirmos divus setus, taču nākamajos divos cieta zaudējumus, turklāt ceturtajā setā tika izsēts piecu punktu pārsvars. Tādējādi uzvarētājas tika noskaidrotas piektajā setā, kura nogalē rīdzinieces atspēlējās un panāca 13:13, vēlāk vairākas reizes iegūstot viena punkta pārsvaru, bet tikai ar savu piekto mačbumbu pieliekot punktu spēlei un izcīnot bronzas medaļas.

RVS komandā rezultatīvākā ar 37 punktiem bija Marta Kamēlija Levinska, 18 punktus guva Irbe Andiķe-Lazda, bet 11 punkti bija Kristīnei Kramēnai.

Pusfinālā RVS ar rezultātu 1-3 (17:25, 14:25, 25:22, 23:25) piekāpās "Prekyba-Parama" volejbolistēm, bet "TalTech"/"Tradehouse" ar 1-3 (25:16, 9:25, 23:25, 21:25) atzina "Tartu Universitāte"/"Bigbank" pārākumu.

Pirms tam ceturtdaļfinālā RVS sērijā līdz divām uzvarām uzveica Daugavpils "miLATss" vienību, Alītas "Prekyba-Parama" ar 2-1 uzvarēja "Jelgava"/LLU volejbolistes, TU//"Bigbank" ar 2-0 pārspēja Jonavas "KKSC-Achema", bet "TalTech"/"Tradehouse" ar 2-1 bija pārāka pār "Kaunas"-VDU.

Zīmīgi, ka no regulārajā čempionātā uzvarējušās TU/"Bigbank" komandas RVS atpalika tikai vienu punktu.

Baltijas līga šajā sezonā piedzīvojusi klubu skaita samazināšanos no desmit uz astoņiem, un visas komandas iekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā. Ar trim vienībām sacensībās ir pārstāvēta Latvija un Lietuva, bet ar divām - Igaunija.

Iepriekšējā sezonā Baltijas līgā uzvarēja TU/"Eeden" vienība no Igaunijas, kamēr neviena Latvijas komanda starp labākajām četrām neiekļuva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu