"Valmiera Glass"/ViA pastarīšu duelī uzvar "Daugavpils" futbolistus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolisti.
"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolisti. Foto: https://www.facebook.com/FutbolaVirsliga/

Šoziem pārmaiņas piedzīvojusī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" svētdien jaunās sezonas "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja "Daugavpili".

Valmieriešiem vārtus guva komandas kapteinis Mārcis Ērglis un Alvis Jaunzems.

Laukuma saimnieki maču sāka apņēmīgi, bet pirmos vārtus izdevās gūt tikai pirmā puslaika kompensācijas laikā, kad precīzi sita Ērglis. Epizode sākās ar Borisa Bogdaškina piespēli soda laukumā, kur "Daugavpils" futbolists Turals Bairamli pieļāva kļūdu un nolika bumbu pa sitienam Ērglim, valmieriešu kapteinim raidot to tīklā.

Otrajā puslaikā viesi centās atspēlēties, taču bija spiesti kapitulēt otro reizi mačā. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām pēc stūra sitiena Jaunzems pārcēla bumbu pāri "Daugavpils" vārtsargam Danilo Kučeram un panāca 2:0.

Daugavpils komandai svētdien nevarēja palīdzēt uzbrukuma līderis Vugars Askerovs, kurš iepriekšējā mačā saņēma sarkano kartīti un ir diskvalificēts uz divām spēlēm.

Tieši starp šīm abām komandām, kā arī "Metta"/"Latvijas Universtiāti" varētu notikt spraigākās cīņās par tabulas lejasdaļu.

Iepriekšējā sezonā "Valmiera Glass"/ViA virslīgā palika pēdējā starp astoņām komandām, taču turnīrs paplašinājās līdz deviņām vienībām, kas valmieriešiem ļāva saglabāt vietu starp Latvijas elites klubiem. Tikmēr "Daugavpils" pērn uzvarēja "komanda.lv" pirmajā līgā, nodrošinot ceļazīmi uz virslīgu.

Valmieras klubu šosezon piemeklējušas būtiskas izmaiņas, jo par vienības galveno treneri kļuvis kolorītais gruzīns Tamazs Pertija. Sākotnēji bija informācija, ka "Valmiera Glass"/ViA komandu šogad vadīs Vladimirs Babičevs, tomēr dzīvē tas nerealizējās. Pertijas iepriekšējā darba vieta bija "Liepāja", taču no šīs komandas viņš tika atlaists pagājušā gada vasarā.

Nupat valmierieši papildināja sastāvu ar 24 gadus vecu japāņu pussargu Šunsuki Nakamuru, kurš pirms tam spēlēja Maltā, tāpat komandu pārstāv brazīliešu aizsargs Leonardu Silva. Starpsezonā pievienojušies tādi Latvijā zināmi futbolisti kā pussargi Boriss Bogdaškins un Krišs Kārkliņš, kā arī uzbrucēji Verners Apiņš un Ēriks Punculs.

Savukārt Daugavpils komandas sastāva lielāko daļu veido vietējie futbola audzēkņi, bet līdera loma būs jāuzņemas pieredzējušajam uzbrucējam Vugaram Askerovam. Vienības sastāvā ir arī divkārtējais Latvijas čempions Valērijs Afanasjevs, kā arī no RFS īrētie talanti Daniels Balodis un Maksims Toņiševs. Tāpat no čempiones "Riga" tiek īrēts ukraiņu pussargs Bogdans Kovaļenko.

Atšķirībā no šīs dienas pretiniekiem "Daugavpils" vienu maču šosezon virslīgā jau ir aizvadījusi, kad pirmajā kārtā savā laukumā ar 1:0 uzvarēja "Metta"/LU futbolistus.

Virslīgas otrā kārta iesākās piektdien, kad čempione "Riga" ar 2:1 pārspēja "Metta"/LU, kamēr sestdien RFS mača beigās ar 3:2 izrāva uzvaru pār Jūrmalas "Spartaku", bet "Jelgava" negaidīti ar 2:1 uzveica "Ventspili". Otro kārtu izlaiž "Liepājas" futbolisti.

Otrā kārtā bija noslēdzošā pirms izlašu pārtraukuma.

Ar divās spēlēs gūtiem sešiem punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir "Riga" un RFS, bet pa trīs punktiem guvušas "Valmiera Glass"/ViA, "Jelgavas", "Ventspils" un "Daugavpils" komandas.

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena komanda izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu