Rinkēvičs atbalsta Eiropas Drošības padomes izveidi (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Edijs Pālens / LETA

Lai Lielbritāniju pēc "Brexit" varētu piesaistīt Eiropas drošības jautājumu risināšanai, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) atbalsta izskanējušo ideju par Eiropas Drošības padomes izveidošanu.

Intervijā Latvijas Radio Rinkēvičs atzina, ka padome kā zināms elements sadarbībai ar Lielbritāniju, tai esot ārpus Eiropas Savienības un maksimāli to tuvinot Eiropai drošības ziņā, ir atbalstāma.

Viņaprāt, izmantojot šādu institūciju varētu vairāk pievērsties ne tikai militāriem jautājumiem, bet arī risināt problēmas, kas saistītas ar informatīvās un kibertelpas aizsardzību.

"Eiropas Drošības padome nekādā ziņā nespētu aizstāt ANO Drošības padomi, kurai ir krietni atšķirīgi uzdevumi un pat plašākas pilnvaras, taču Eiropas mērogā šāda institūcijas izveidošana būtu kā papildu instruments sarežģītos brīžos," sacīja ministrs.

Latvijas Radio vēsta, ka Vācijas kanclere Angela Merkele jau pērn piedāvāja veidot Eiropas Drošības padomi ar rotējošu valstu prezidentūru. Institūcija rūpētos par Eiropas drošību. Iecere tiek apspriesta, un izskan, ka tajā varētu iekļaut Lielbritāniju arī pēc izstāšanās no Eiropas Savienības.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu