Vecpiebalgas novadā naktī izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vecpiebalgas novadā naktī izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Naktī, plkst.00.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Vecpiebalgas novada Inešu pagastu, kur ēkas jumtā bija pamanītas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg angāra tipa ēka 1000 kvadrātmetru platībā.

Ar atklātu liesmu dega ēkas iekšpuse, un apkārtnē bija izveidojies spēcīgs piedūmojums. No liesmu neskartās ēkas daļas tika evakuēti mājlopi. Plkst.3.26 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, un patlaban turpinās tā dzēšana.

Vakar plkst.8.47 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Gulbenē, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija izveidojies piedūmojums. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg gulta un paklājs viena kvadrātmetra platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks. Cietušais tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.9.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās, laikā no 16.marta plkst.6.30 līdz 18.marta plkst.6.30, VUGD saņēma 91 izsaukumus, no kuriem 34 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 43 - uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūdra un meža zemsedze, sadzīves mantas, matracis, elektriskais sildītājs, sodrēji ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, saimniecības ēka, pirts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu