Kučinskis: Pedagogu algas jautājums būs kritērijs, kā es balsošu par 2019.gada budžetu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais premjers Māris Kučinskis
Bijušais premjers Māris Kučinskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Pedagogu algas jautājums būs kritērijs, kā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas deputāts, bijušais premjers Māris Kučinskis balsos par 2019.gada valsts budžeta projektu.

Kučinskis intervijā "900 sekundes" atzina, ka viņa vadītā valdība būtu atradusi naudu pedagogu algu palielinājumam, tomēr viņš neizslēdza iespēju, ka arī pašreizējā koalīcija sapratīs jautājuma nozīmīgumu un spēs atrast naudu.

"ZZS iesniegs arī savus priekšlikumus, arī tādus, kur varētu rast nepieciešamos līdzekļus pedagogu algu palielināšanai, tādējādi izpildot savulaik solīto. Tomēr šajā situācijā paliek atklāts jautājums, vai tos pieņems un apstiprinās," sacīja Kučinskis.

Tāpēc Kučinskis piebilda, ka pedagogu algu jautājums būs kritērijs, kā viņš balsos par 2019.gada budžetu, proti, ja nauda algu palielinājumam tiks atrasta, tad viņš budžeta projektu atbalstīs.

Jau ziņots, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) vērsusies Eiropas Komisijā (EK), norādot uz izglītības nozares likumu neievērošanu, veidojot 2019.gada budžetu.

Tāpat, ņemot vērā 2019.gada budžeta projektā neiekļauto pedagogu darba samaksas paaugstināšanu, 20.martā pie Saeimas notiks vismaz 2500 pedagogu pikets. Ja arī pēc protesta akcijas līdzekļi algu paaugstināšanai no šā gada septembra netiks rasti, pedagogi gatavi streikam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu