Sevastova un Ostapenko pasaules rangā zaudē pa vienai pozīcijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējušas pa vienai pozīcijai, ieņemot attiecīgi 12. un 23.vietu.

Sevastova pirmo reizi uz pasaules ranga 11.vietu pakāpās oktobrī, turklāt šajā pozīcijā viņa noslēdza pagājušo gadu, pēc tam piedzīvojot nelielu kritumu. Latvijas pārstāve ir arī ļoti tuvu pirmajam desmitniekam, no kā viņa atpaliek 136 punktus.

Tikmēr Ostapenko zaudējusi savu 22.vietu, ko viņa ieņēma kopš novembra sākuma.

Pēc Francijas atklātā čempiontitula neaizstāvēšanas pagājušā gada jūnijā Ostapenko zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur uz dažām nedēļām atgriezās augusta/septembra mijā, bet pēc tam sekoja pakāpeniska lejupslīde uz 22.vietu.

Abas Latvijas tenisistes aizpagājušajā nedēļā apstājās Indianvelsas WTA "Premier" turnīra trešajā kārtā.

Latvijas vadošās tenisistes bija stūrakmeņi iekļūšanai pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules pirmajā grupā. Februārī Rīgā Latvijas komanda Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar 4-0 pārspēja Slovākiju, bet pārspēlēs aprīlī pretī stāsies Vācija.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā par divām vietām pakāpusies uz 268.pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane saglabājusi 649.pozīciju.

Tikmēr pasaules ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas.

Pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā uz pirmo vietu pasaules rangā pacēlās Naomi Osaka, kura līdz ar to kļuvusi par vēsturē pirmo Japānas tenisisti ranga pirmajā vietā.

Savukārt uz otro vietu pakāpusies čehiete Petra Kvitova, trešā tagad ir iepriekšējā pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas, kura pirmajā vietā iepriekš bija 48 nedēļas, bet aiz viņas seko četru pozīciju kāpumu piedzīvojusī vāciete Angelika Kerbere. Par vienu vietu pakāpusies ukrainiete Jeļina Svitoļina, bet par divām vietām uz sesto pozīciju noslīdējusi amerikāniete Sloeina Stīvensa.

Septītā tagad ir divas vietas zaudējusī čehiete Karolīna Plīškova, par vienu vietu uz astoto pozīciju atkāpusies nīderlandiete Kiki Bertensa. Devītā joprojām ir baltkrieviete Arina Sabaļenka, savukārt pirmo desmitnieku noslēdz pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa.

Pagājušajās divās nedēļās notika Indianvelsas WTA "Premier" turnīrs, kurā uzvarēja 18 gadus vecā kanādiete Bjanka Andresku, kura rangā no 60.pozīcija pakāpās uz 24.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko veikusi vienas vietas kāpumu un ir 53.pozīcijā, bet Sevastova par divām vietām atkāpusies uz 68.pozīciju. Savukārt Marcinkēviča ir 253.pozīcijā, piedzīvojot kritumu par vienu vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu