Būtiski pieaudzis "airBaltic" pārvadāto pasažieru skaits (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" šogad pirmajos divos mēnešos pārvadājusi 505 732 pasažierus, kas ir par 12,6% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Tostarp 2019.gada februārī "airBaltic" pārvadājusi 245 349 pasažierus, kas ir par 13,7% vairāk nekā 2018.gada februārī.

Aviokompānija šogad pirmajos divos mēnešos kopumā veikusi 8264 lidojumus, kas ir par 12% vairāk nekā 2018.gada pirmajos divos mēnešos. Tostarp februārī lidsabiedrība veikusi 3878 lidojumus, kas ir pieaugums par 11,3% salīdzinājumā ar pagājušā gada februāri.

Vietu piepildījums "airBaltic" šogad pirmajos divos mēnešos bija 60%.

Savukārt "airBaltic" lidojumu 15 minūšu punktualitātes rādītājs 2019.gada pirmajos divos mēnešos bija 89,2%, kas nozīmē, ka vairāk nekā 89 no 100 "airBaltic" reisiem izlidoja plānotajā laikā, vai ar ne vairāk kā 15 minūšu aizkavēšanos. Tostarp februārī punktualitātes rādītājs veidoja 92,1%.

""airBaltic" pēdējos trijos gados uzrādījusi stabilu izaugsmi, un šobrīd mēs esam vadošā lidsabiedrība ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā. "airBaltic" plāno turpināt izaugsmi arī noslogotajā vasaras sezonā, kas sāksies jau pēc divām nedēļām. Februārī mēs piedzīvojām vēsturisku sasniegumu. Kopš uzņēmuma dibināšanas 1995.gadā "airBaltic" pārvadājusi jau vairāk nekā 40 miljonus pasažieru. Tas ir nopietns rādītājs, ar kuru var lepoties visi uzņēmuma darbinieki," norādīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2019.gada vasarā "airBaltic" maršrutu tīklam pievienos trīs jaunus galamērķus no Tallinas - uz Malagu, uz Briseli un uz Kopenhāgenu, kā arī sāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Štutgarti un uz Ļvovu.

Tāpat ziņots, ka "airBaltic" koncerna kopējie ieņēmumi 2017.gadā bija 353,639 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus arī no Tallinas un Viļņas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu