Nenopietni par nopietno: 5 plusi minimālisma pieejai mājoklī

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Pirkšanas un patērēšanas ārprāta laikmetā minimālismā balstīts dzīvesveids kļūst arvien populārāks. Tikai mieru, tas nenozīmē, ka vairs nedrīkst iet uz veikalu un kaut ko nopirkt. Uz minimālisma ideju skatoties no mājokļa aspekta, tas drīzāk nozīmē šo to izmest vai, skaistāk izsakoties, atbrīvoties no lietām, kas, iespējams, nekad nemaz nav bijušas vajadzīgas. 

Vairāk vietas ikdienā

Jā, šis ir populārākais aspekts, par ko daudzi iedomājas, izdzirdot vārdu minimālisms (domās griežot valsi savā viesistabā). Un patiešām, tavā mājoklī būs vairāk vietas, ja lielās padomju sekcijas vietā izvēlēsies dažus dekoratīvus plauktus (ja tev mantojumā nav omītes sekcijas, neuztraucies, vēl joprojām līdzīgas ražo). Tāpat, ja atteiksies no diviem standarta ādas vai samta klubkrēsliem, pa vienam katrā dīvāna galā. 

Foto: Unsplash

Mazāk enerģijas un rūpju pārvācoties 

Ja no dzīvokļa izvāksies minimālisma piekritējs, visticamāk, pietiks ar vienu busiņu un diviem simpātiskajiem pārvākšanās servisa puišiem. Varbūt pat ar vienu, ja pats palīdzēsi nest dīvānu. Galu galā varēsi ietaupīt arī uz Depo pārvākšanās kastēm vai speciāli pusgadu iepriekš varēsi nekrāt maisiņus, domājot par to, kur salikt visas miljons lietas, kas atrodas tavā mājoklī. 

Mazāk putekļu un vietas, kur krāties netīrumiem 

Iedomājies, svētdienas rītā tev būs jānoslauka putekļi tikai no divām vāzēm un dekoratīvās stirnas galvas, ko atvedi no Zviedrijas ceļojuma. Tu pat varēsi noslaucīt plauktu visā tā garumā, jo nebūs jāpārcilā 14 dažādu veidu sveces un 10 foto rāmīši (P.S. Vēl joprojām pārdod arī foto albumus). 

Foto: Unsplash

Vienkāršāks interjera maiņas process 

Ja kādā skaistā dienā sapratīsi (vai beidzot pieņemsi faktu), ka tomēr kļūsti vecāks un tava mājokļa ugunīgi oranžās sienas un dekoratīvā fototapete ar tīģeri jānomaina pret ko mierīgāku, minimālisma pieeja būs liels pluss, jo jaunajai interjera krāsai būs jāpieskaņo tikai dažas mēbeles un aksesuāri. Tā sakot - ātrāk, lētāk, smukāk. 

Vairāk līdzekļu, ko ieguldīt dārgākās lietās

Ir taču patīkami šad tad nopirkt ko patiešām dārgu (ir pierādīts, ka naudas tērēšana mēdz celt pašapziņu, it sevišķi sievietēm). Jeb - varbūt beidzot jāpārtrauc krāt uzlīmes un pirkt lētās servīzes lielveikalu akcijās un jāiegādājas viens kārtīgs un smuks franču porcelāna komplekts, ar ko palielīties draugu ballītēs.  

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu