Mežaparkā izvietota foto siena ar optiskām ilūzijām

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rigasmezi.lv

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas meži" Mežaparkā ir izvietojuši fotografēšanās sienu ar optiskām ilūzijām saistībā ar starptautiskā 3D mākslas festivāla "Rīgas ilūzijas" tuvošanos, kas jūnijā norisināsies Mežaparkā.

Foto siena piedāvā parka apmeklētājiem kļūt par divu sižetu dalībniekiem. Pirmais sižets ir veltīts meža un dzīvnieku tēmai, savukārt otrajā sižetā redzama režisora Roberta Zemecka kulta filmas "Atpakaļ nākotnē" aina. Nostājoties konkrētā punktā, cilvēks var kļūt par 3D zīmējumā attēlotās ainas dalībnieku. Skatoties uz 3D attēliem caur telefona vai fotokameras objektīvu, zīmējums rada telpiskas realitātes ilūziju un attēlotais šķiet "dzīvs" - reāls. Foto siena ir izvietota parka galvenajā alejā, kas ved no Rīgas Zooloģiskā dārza uz Ostas prospektu.

"Rīgas mežos" informēja, ka foto sienas optisko ilūziju autori ir 3D mākslinieki no Sanktpēterburgas - Viktors Puzins un Marija Kudaševa, ar kuriem "Rīgas meži" sadarbojas kopš 2014.gada, kad Mežaparkā tika izveidots pirmais Latvijā 3D gleznojums uz asfalta - "Alnis".

Mežaparka apmeklētāji aicināti fotografēties pie stenda, dalīties ar bildēm sociālajos tīklos, pievienojot tēmturi #rīgasilūzijas2019, un piedalīties populārāko bilžu konkursā. Lai piedalītos konkursā, sociālo tīklu lietotājam ir jāpārliecinās, ka bildes privātuma iestatījumi atļauj bildes publisku apskati.

Aprīļa beigās "Rīgas meži" plāno izvietot vēl vienu foto sienu ar 3D gleznojumu ilūzijām Esplanādē.

Starptautiskā 3D mākslas festivāls "Rīgas ilūzijas" notiks no šā gada 5. jūnija līdz 8. jūnijam, un tajā 16 starptautiski atzīti mākslinieki Rīgā, Mežaparka teritorijā uz asfalta veidos lielformāta 3D gleznojumus. Pasākumā plānots noskaidrot arī bildes, kuras saņēma visvairāk atzīmju "Patīk" no sociālo tīklu lietotājiem, un to autori saņems atzinības balvu.

LETA jau vēstīja, ka "Rīgas meži" pagājušo gadu provizoriski ir noslēguši ar 2,8 miljonu eiro peļņu, kas ir pieaugums salīdzinājumā ar peļņu 2017.gadā.

"Rīgas meži" ir otrs lielākais mežu apsaimniekotājs Latvijā pēc AS "Latvijas valsts meži". Uzņēmumam pieder sēklu plantācijas, koku stādaudzētava, zāģētava "Norupe", kā arī "Rīgas mežu" atbildībā ir Mežaparks, Rīgas parki un dārzi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu