Aptauja: nedaudz uzlabojies iedzīvotāju vērtējums par valdības darbu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Ābele, Saeima

Mēneša laikā ir nedaudz uzlabojies iedzīvotāju vērtējums par Krišjāņa Kariņa (JV) valdības darbu, liecina pētījumu centra SKDS Latvijas barometra dati.

Šī gada februārī iedzīvotājiem ticis lūgts norādīt, kā viņi pašreiz vērtē Latvijas valdības darbu. Vairums iedzīvotāju ar valdības darbu februārī kopumā bija neapmierināti. Vērtējot Latvijas valdības darbu, 20% respondentu 2019.gada februārī bija ar to apmierināti, bet neapmierinātību pauda 69% pētījuma dalībnieku.

Vadības darba vērtējums indekss februārī bija -37 punkti. Salīdzinot ar šī gada janvārī, vērtējuma indekss pieaudzis par pieciem punktiem.

Bijušā premjera Māra Kučinska (ZZS) vadītā Ministru kabineta darba vērtējums augstāko vērtējumu sasniedza pērn novembrī, kad darbu sāka 13.Saeima, indeksam pakāpjoties līdz -30 punktiem, pēc kā sekoja valdības darba vērtējuma kritums.

Saskaņā ar barometra datiem, augstākie valdības darba vērtējuma indeksi fiksēti bijušās Ministru prezidents Laimdotas Straujumas (V) valdības laikā.

Latvijas barometrs ir Latvijas iedzīvotāju noskaņojuma, viedokļu un attieksmes pret dažādiem sociāliem, ekonomiskiem u.c. jautājumiem pētījums. Latvijas barometrs tiek veidots katru mēnesi. Katrā no aptaujām sabiedrībai tiek uzdots indikatoru jautājumu kopums, kas norāda uz vispārējā sabiedrības noskaņojuma izmaiņām.

Dati tiek iegūti SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā, veicot tiešās intervijas respondentu dzīves vietās. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi katru mēnesi tiek aptaujāti ne mazāk kā 1000 respondenti vecumā no 18 līdz 75 gadiem visā Latvijā. Izlase ir reprezentatīva attiecībā pret ģenerālo kopumu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu