Par bāra apmeklētāja briļļu saplēšanu piespriež 60 stundas piespiedu darba (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriedusi 60 stundas piespiedu darba kādam vīrietim, kurš 2014.gada 9.martā ap plkst.3.40, atrodoties bārā "Ezītis miglā", saplēsa kāda cita bāra apmeklētāja brilles 400 eiro vērtībā, rakstīts publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Tajā skaidrots, ka vīrietis "pēkšņu dusmu vadīts, apzinoties savu darbību prettiesisko raksturu, ar nolūku iznīcināt svešu mantu, piegāja pie cietušā, paņēma viņam piederošās optiskās brilles 400 eiro vērtībā un tīši ar rokām tās pārlauza uz pusēm." Pēc tam vīrietis cietušo satvēris aiz krekla un sācis apģērba gabalu raustīt, kā rezultātā 50 eiro vērtais krekls ticis saplēsts.

Tiesa nosprieda vīrieti atzīt par vainīgu pēc Krimināllikuma 185.panta pirmās daļas, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu un piespriest vīrietim 60 stundas piespiedu darba. Notiesātajam vīrietim arī nāksies atlīdzināt cietušajam radušos zaudējumus 450 eiro apmērā un izmaksāt morālā kaitējuma kompensāciju 100 eiro apmērā. No vīrieša arī tiks piedzīti procesuālie izdevumi 90,17 eiro apmērā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu