"Vingruma" Elīna: mēneša laikā esmu kļuvusi par teju 4 kg vieglāka!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Vingruma klubs

Piektajā Vingruma maratona nedēļā turpināju fokusēties uz kreisās kājas muskuļu nostiprināšanu. Daļa muskuļu ir jau pielāgojušies, taču kreisās kājas ikru muskuļi arvien ir jūtami. Tas daļēji palīdz saprast, vai eju pareizi un izmantoju pareizos muskuļus, jo saprotu, ka pēc pāris dienām kinezioloģiskais teips būs jāņem nost un potīte pareizajā pozīcijā būs jānotur pašai. 

Katra visikdienišķākā kustība ir jāanalizē, jāsaprot, ko līdz šim esmu darījusi nepareizi, un pāris dienu laikā jāpārprogrammē sava gaita. Tas ir ne tikai neierasti, jo staigāšana parasti piepūli nepieprasa, bet arī nedaudz nogurdinoši. Tai pašā laikā saprotu, ka tas ir ļoti, ļoti svarīgi, jo Vingruma maratons ir fantastiska iespēja ne tikai būt labā fiziskajā formā, bet arī uzlabot savu dzīves kvalitāti.

Trešdien vakarā teipu esmu spiesta noņemt, un ceturtdienas treniņš prasa ekstra piepūli, lai varētu būt pārliecināta, ka visu daru pareizi. Ir ļoti grūti. Pulss ik pa laikam kāpj virs 150, un esmu spiesta vairākas reizes apstāties. Treniņa noslēgumā trenere Inese parāda, kā atbrīvot un pastiept arī pēdu muskuļus, - staigājam pa koka nūju. Vispirms uz nūjas kāpjam ar pirkstiem, pēc tam ar pēdas vidu un beigās papēdi. Jebkuru citu muskuli pastiept pēc treniņa šķiet pilnīgi pašsaprotami, taču pēdas strādā gandrīz nepārtraukti, ne tikai treniņos. Šis process gan izrādās diezgan sāpīgs, tomēr iemācos to novērtēt. Kā nekā visu nedēļu esmu strādājusi tieši pie tā, lai gan pēdas, gan pārējie kājas muskuļi strādātu pareizi.

Foto: Vingruma klubs

Uzreiz pēc treniņa ir atkal jātiekas ar Normundu un jākāpj uz gudrajiem svariem. Nemaz nejūtu, ka būtu pagājušas jau 2 nedēļas, tomēr svari rāda -2,4 kg! Arī apkārtmēri sāk kust - jostasvieta par 6 cm mazāka un gurni par 3 cm! Mulsumu rada svaru rādījumi par tauku un muskuļu daudzuma izmaiņām, jo pie abiem rādītājiem ir sarkana sejiņa. Tā kā nogurumu nejūtu, tieši pretēji, jūtos daudz labāk, tad ar Normundu vienojamies, ka pagaidām fokusēsimies uz kopējo zaudēto kilogramu un centimetru skaitu. Nedaudz vairāk kā mēneša laikā esmu kļuvusi par teju 4 kg vieglāka un to jūtu uz katra soļa!

Arī sestdienas treniņā ar Inesi jūtu pozitīvās izmaiņas organismā. Treniņā ir daudz jaunu vingrojumu, tomēr neapstrīdami jūtos stiprāka. Pie katra jau sev zināmā vingrojuma atceros, cik grūti tas bija pirmajā treniņā. Veicot izklupienus, pamanu, ka potīte vairs nešķiebjas uz iekšu un līdzsvaru noturēt ir daudz vieglāk. Pārņem gandarījuma sajūta, jo mēneša laikā redzu uzlabojumus ne tikai savā pašsajūtā un fiziskajā sagatavotībā kopumā, bet arī pozitīvus rezultātus, strādājot ar traumas labošanu. Milzīgs paldies Inesei un Elīnai par palīdzību un atbalstu un Vingruma klubam par iespēju būt daļai no šā piedzīvojuma! Iespēja kaut ko beidzot darīt lietas labā un spēt darīt ikdienā vairāk pavisam noteikti ir viens no lielākajiem ieguvumiem Vingruma maratonā! Šīs piecas nedēļas ir bijušas atklājumiem un izaicinājumiem pilnas, taču tas ir tikai sākums!

Foto: Vingruma klubs
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu