Saeimas Juridiskā komisija CVK vadītāja amatam virza Kristīni Bērziņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristīne Bērziņa
Kristīne Bērziņa Foto: Evija Trifanova/LETA

​Saeimas Juridiskā komisijas vairākums Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amatam nolēma atbalstīt Kristīnes Bērziņas kandidatūru, informē parlamenta Preses dienests.

Bērziņa pašlaik ir CVK Informācijas nodaļas vadītāja. Par Bērziņu balsoja septiņi deputāti, pret bija trīs, bet viens parlamentārietis balsojumā nepiedalījās.

Savukārt pašreizējā CVK vadītāja Arņa Cimdara kandidatūru atbalstīja divi komisijas deputāti, astoņi bija pret, bet viens deputāts balsojumā nepiedalījās.

Bērziņu CVK vadītāja amatam izvirzīja koalīcijas partijas, bet Cimdaru - opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti.

Tāpat Juridiskā komisija šodien atbalstīja visus kandidātus, kas izvirzīti CVK locekļu amatiem.

CVK locekļa amatam nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) izvirzījusi pašreizējo CVK sekretāru Ritvaru Eglāju, partija "KPV LV" frakcijas konsultanti Sofiju Grīnvaldi un partiju apvienība "Jaunā Vienotība" frakcijas konsultantu Edgaru Baldunčiku.

Tāpat kā VL-TB/LNNK arī partija "Saskaņa", ZZS un partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) katra ir izvirzījušas personas, kas jau pašlaik ir CVK locekļi. "Saskaņa" ir izvirzījusi Aleksandru Maļcevu, ZZS - Dzintru Kusiņu un AP - Valdi Verneru, kurš CVK strādā kā Latvijas Reģionu apvienības iepriekš virzīts pārstāvis.

Jaunā konservatīvā partija darbam CVK ir izvirzījusi SIA "Biuro" projekta vadītāja Sigorda Stradiņa kandidatūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu