"National Enquirer" par kompromatu pret pasaules bagātāko cilvēku samaksājis $200 000 (1)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV interneta tirdzniecības giganta "Amazon" vadītājs Džefs Bezoss
ASV interneta tirdzniecības giganta "Amazon" vadītājs Džefs Bezoss Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu tabloīda "National Enquirer" izdevējs samaksājis 200 000 ASV dolāru (176 000 eiro) par intīmu saraksti starp pasaules bagātāko cilvēku, kompānijas "Amazon" dibinātāju Džefu Bezosu un viņa mīļāko Lorenu Sančesu, raksta izdevums "The Wall Street Journal". Iespaidīgā summa samaksāta Sančesas brālim.

"The Wall Street Journal" atsaucās uz lietai pietuvinātiem avotiem, kas vēlējušies palikt anonīmi. Laikraksta vēstītais sakrīt ar Bezosa nolīgtu privātizmeklētāju secinājumu, ka informācijas nopludinātājs ir Sančesas brālis.

Par saraksti samaksājusi kompānija "American Media Inc", kas izdod "National Inquirer", ziņo "The Wall Street Journal".

Bezoss februārī apsūdzēja "National Enquirer" mēģinājumā viņu šantažēt ar kailfoto, ko viņš sūtījis savai draudzenei.

Apmaiņā pret fotogrāfiju nepublicēšanu izdevums esot prasījis, lai Bezoss publiski paziņo, ka "National Enquirer" raksti par Bezosu neesot politiski motivēti.

"Protams, es negribu, lai tiek publicētas manas personīgās fotogrāfijas, bet es arī nepiedalīšos viņu labi pazīstamajā šantāžas, politisko pakalpojumu, politisko uzbrukumu un korupcijas praksē," Bezoss norādīja bloga ierakstā. "Es labāk pieceļos, pastumju šo baļķi malā un paskatos, kas izlīdīs no tā apakšas."

Tas ir jaunākais pavērsiens pasaules bagātākā cilvēka strīdā ar mediju uzņēmumu "American Media Inc", kas saistīts ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

ASV prezidents Donalds Tramps tviterī uzbrucis Bezosam, viņa uzņēmumam "Amazon" un laikrakstam "The Washington Post", ko Bezoss iegādājās 2013.gadā.

"The Washington Post" publicējis daudzus rakstus, kuros kritizēts Tramps un viņa administrācija. Laikraksts ir "Amazon" "galvenais lobijs", sūdzējās Tramps, nepamatojot savus izteikumus ar pierādījumiem.

"Nav iespējams izvairīties no tā, ka atsevišķi ietekmīgi cilvēki, par kuriem raksta "The Washington Post", izdarīs kļūdainu secinājumu, ka es esmu viņu ienaidnieks," raksta Bezoss. "Kā liecina viņa daudzie tvīti, prezidents Tramps ir viens no šiem cilvēkiem."

Juridiskie eksperti prāto, vai "American Media Inc" pārkāpis pērn ar federālajiem prokuroriem panākto vienošanos lietā par 150 000 dolāru "klusēšanas naudu" "Playboy" modelei Kārenai Makdūgalai, kura apgalvo, ka viņai bijusi dēka ar Trampu.

Izdevums nopirka tiesības uz Makdūgalas atzīšanos, taču nepublicēja to.

Maksājums tika izdarīts ap ASV prezidenta vēlēšanu laiku 2016.gadā. Lieta netika novesta līdz tiesai ar nosacījumu, ka "American Media Inc" neveic citus pārkāpumus.

Bezosa bagātība pārsniedz 133 miljardus dolāru, liecina žurnāla "Forbes" aplēses. "Ja es nevaru novērst šāda veida šantāžu, tad cik daudziem cilvēkiem tas ir pa spēkam?" jautā Bezoss.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu