ASV atbalstītie karotāji Sīrijā sagūstījuši 157 džihādistus (1)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cīņa par "Islāma valsts" padzīšanu no pēdējā zemes pleķīša Sīrijas austrumos
Cīņa par "Islāma valsts" padzīšanu no pēdējā zemes pleķīša Sīrijas austrumos Foto: Reuters/ScanPix

ASV atbalstītie Sīrijas demokrātisko spēku (QSD) karotāji, kas Sīrijas austrumos ielenkuši pēdējo džihādistu grupējuma "Islāma valsts" pretestības perēkli, otrdien paziņojuši, ka gūstā saņēmuši 157 "Islāma valsts" kaujiniekus.

"Mūsu vienības novēroja teroristu grupu, izsekoja viņus un sagūstīja 157 pilnībā militāri bruņotus teroristus," teikts QSD paziņojumā.

Sagūstītie džihādisti "pārsvarā ir ārzemju pilsoņi", tviterī pavēstīja QSD preses centra vadītājs Mustafa Bali.

QSD jau vairākas nedēļas mēģina ieņemt pēdējo "Islāma valsts" bastionu Baguzas ciema apkaimē, Sīrijas austrumos līdzās robežai ar Irāku, bet to kavē masveidīga civiliedzīvotāju bēgšana no šā ciema.

Kopš decembra Baguzu atstājuši ap 60 000 cilvēku, no kuriem apmēram desmitā daļa bijuši šā grupējuma kaujinieki, informēja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

"Islāma valsts" vēl salīdzinoši nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret "Islāma valsti", grupējums tagad zaudējis teju visas agrākās teritorijas.

Taču "Islāma valsts" cenšas nostiprināties Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmusies atbildību par teroraktiem Eiropā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu